Ведмеді, миші та монстри на велосипедах привертали увагу полтавців до Години Землі

Дозвілля
Ольга Матвієнко19 березня 2016 о 19:272245 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Ведмеді, миші та монстри на велосипедах привертали увагу полтавців до Години Землі
​У Полтаві велопробігом привертали увагу до проблеми зміни клімату.

Не дивлячись на доволі морозну погоду, 19 березня близько двох десятків полтавських велосипедистів приєдналися до акції «Ведмеді на велосипеді». Однодумців об’єднали активісти громадської організації «Еколтава».

Ведмеді, миші та монстри на велосипедах привертали увагу полтавців до Години ЗемліУ Полтаві влаштували велопарад до Години Землі. Фото Ольги Матвієнко

– Щороку в останню суботу березня у світі відбувається Година Землі. Цей захід присвячений тому, щоб привернути увагу людей до зміни клімату, до стану навколишнього середовища та розумного поводження із ним. Із 20.30 на годину вимкнуть світло ті, хто солідарний із цією акцією. Але ми вирішили підійти до цього більш творчо і влаштувати велопробіг, щоб привернути увагу полтавців до цього заходу, – розповів Максим Макуха, активіст «Еколтави».

Він приїхав на парад у костюмі добре відомого всім монстра із «Корпорації монстрів». Взагалі ж організатори закликали не просто приїжджати в костюмах, а, бажано, відповідати назві акції.

Організатори велопробігу говорять, що назва «Ведмеді на велосипеді» виникла як жарт. Проте взагалі ініціатор всесвітньої Години Землі – «Фонд дикої природи» (World Wildlife Fund), символом якого є панда. Найперше, чому наголошують на важливості берегти навколишнє середовище, адже зміна клімату призводить до знищення ареалів існування диких тварин. Наприклад, втрати льодового покриву Арктики через різке потепління ставить на межу виживання білих ведмедів.

Велосипедисти говорять, що пропустити акцію просто не могли, адже для себе вже давно обрали екологічний вид транспорту.

– Велосипед люди сприймають по різному: для когось – це засіб пересування, а для когось – це символ, люди принципово їздять тільки на велосипеді. Можу сказати, ще дуже класна штука ще й в тому сенсі, що він економить гроші і спалює жир, – говорить Максим Макуха.

Учасник велопробігу Назар Кравченко, який приїхав у костюмі Міккі Мауса, переконаний:

– Мені подобається кататися на велосипеді, тому вирішив долучитися. Це – екологічний транспорт, потрібно пересідати на велосипеди, аби повітря менше забруднювали машини.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter