Всесвітньовідомий піаніст зіграв у Полтаві під акомпанемент симфонічного оркестру

Дозвілля
Ольга Правденко31 січня 2015 о 13:101832 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Всесвітньовідомий піаніст зіграв у Полтаві під акомпанемент симфонічного оркестру
Днями полтавці мали змогу насолоджуватися прекрасною класичною музикою у виконанні Полтавського симфонічного оркестру та піаніста з Німеччини Олега Полянського.

Всесвітньовідомий піаніст зіграв у Полтаві під акомпанемент симфонічного оркеструПіаніст Олег Полянський.

Концерт на два відділення відбувся в Полтавському міському будинку культури. Організатор та ведучий вечора класичної музики – Герман Юрченко, народний артист України, заслужений діяч мистецтв.

Послухати вічні симфонії відомих композиторів Людвіга ван Бетховена та Петра Чайковського, прийшли полтавці різного віку. Примітно, що в перших рядах – діти та підлітки.

Серед тих, хто завітав на концерт – полтавські церковники, поети, музиканти. Зокрема серед глядачів був архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір, поетеса Марійка Бойко.

Всесвітньовідомий піаніст зіграв у Полтаві під акомпанемент симфонічного оркеструЗаповнений був і балкон.

Читайте також: полтавські музиканти грали для захисників вітчизни у Слов'янську.

Всесвітньовідомий піаніст зіграв у Полтаві під акомпанемент симфонічного оркестру

– Я обожнюю наш симфонічний оркестр, намагаюся не пропускати жодного концерту в його виконанні. Думаю, зараз, коли в країні війна, всі люди «на нервах», просто необхідно дати собі час бодай на кілька годин забути про все і насолоджуватися тим, що буде вічним. А музика ж, вічна. Тим більше ціна на квитки дуже символічна, – говорить полтавка Вікторія Василівна.

Полтавців запрошують послухати музику у виконанні народного артиста України Володимира Сіренка.

Всесвітньовідомий піаніст зіграв у Полтаві під акомпанемент симфонічного оркестру

Всесвітньовідомий піаніст зіграв у Полтаві під акомпанемент симфонічного оркеструНародний артист України Віталій Скакун

Хоча зал і був заповнений не вщерть, але квитки розкупили заздалегідь, розповіли нам в касі. Ціна квитків коливалася від 40-50 гривень до 150 на найпрестижніші місця в середині залу. Проте самі ці найпрестижніші місця майже пустували.

– Мені подобається класична музика, поєднання фортепіано і скрипки. Тим більше соліст концерту добре знаний у Європі піаніст Олег Полянський, – зазначив Віктор Михайлов, глядач.

Перше відділення концерту було присвячено симфоніям Бетховена. Солісту Олегу Полянському, який грав на фортепіано, акомпанував симфонічний оркестр. Олег Полянський, лауреат міжнародних конкурсів, регулярний гість міжнародних фестивалів, який багато гастролює з сольними концертами у Великобританії, Німеччині, США, Японії, Кореї, Угорщині, Бельгії, Голландії, Італії, Франції, Росії. Піаніст, родом з України (народився у Києві), вже понад 20 років живе в Німеччині у місті Кельні, де викладає в Музичному інституті та є доцентом з основної спеціальності – фортепіано.

Всесвітньовідомий піаніст зіграв у Полтаві під акомпанемент симфонічного оркестру

Олег Полянський вже не вперше виступає в нашому місті, тому полтавська публіка з його прекрасною мелодійною грою знайома.

Всесвітньовідомий піаніст зіграв у Полтаві під акомпанемент симфонічного оркеструФото Ольги Правденко

Довідка «Кола»

Петро Чайковський, всесвітньовідомий композитор, диригент, педагог. Музиці Чайковського властиве мелодичне багатство, пов'язане з інтонаціями народної пісні і міського романсу. Разом з тим, Чайковський вважається одним з найбільших симфоністів романтичної епохи. Походив з українського роду Чайок. Прадід композитора, Федір Опанасович Чайка, походив з-під Кременчука, у ранзі козацького сотника брав участь у битві під Полтавою й помер від ран. Його син, Петро, народжений на Полтавщині (дід композитора), навчаючись у Києво-Могилянській академії, змінив прізвище на Чайковський. Пройшовши російсько-турецьку війну та відслуживши полковим лікарем, став городничим Слободського та Глазова у В’ятській губернії, а 1785 року був приписаний до дворян Казанської губернії.

Людвіг ван Бетховен, один із найвідоміших у світі композиторів. Народився в Німеччині. Музиці Бетховена притаманна величезна енергетична напруга, збудженість почуттів, драматизм. Його творчість підсумувала здобутки епохи класицизму. Він був останнім композитором XIX ст., для якого природньою формою музичного вислову був жанр «сонати».

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter