Автомайданівці понад дві години блокували автозаправку російської компанії під Полтавою

Влада
Ольга Матвієнко17 квітня 2014 о 14:401984 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Автомайданівці понад дві години блокували автозаправку російської компанії під Полтавою
Проведення акції з бойкоту російського пального не обійшлося без суперечки з менеджером заправки та працівниками міліції.

Автомайданівці понад дві години блокували автозаправку Російської компанії під ПолтавоюАвтомайданівці у Полтаві блокували автозаправку російської компанії. Фото ГО "Полтавський автомайдан"

Пікет влаштували учасники ГО "Полтавський автомайдан" 16 квітня.

– Ми проводили акцію на проросійській автозаправці «Лукойл» у Мачухах. Приїхали десь о 12.00, нас було 10 екіпажів. Заблокували в’їзд та виїзд з автозаправки, поставили транспаранти, повісили прапори. Один із них – величезний прапор України, який ми тримали вчотирьох, – розповів Юрій Мельник, активіст автомайдану.

Під час акції автомайданівці пояснювали бажаючим заправитися водіям, що неподалік є вітчизняна автозаправка, а користування послугами російської – мимовільне спонсорство російської армії.

За словами учасника акції, через хвилин 15 після початку пікету з’явився менеджер автозаправної станції. Хоча чоловік і визнав, що він патріот, блокування роботи заправки йому здалося протиправним. Тому викликав міліцію.

За 20 хвилин приїхали працівники міліції на чолі з виконуючим обов’язки заступника начальника Полтавського районного відділку УМВС Віталієм Голтв’янським. Разом із ним – кілька правоохоронців у повній амуніції з автоматичною зброєю. Причиною приїзду назвали сигнал черговому про спробу захоплення автозаправної станції. Активісти пояснили, що пікет відбувається згідно з домовленістю з начальником УМВС у Полтавській області Іваном Корсуном.

Діалог між активістами та правоохоронцями спочатку відбувався на підвищених тонах, але після роз’яснень юриста ГО «Майдан» Наталії Корнієнко, запису її свідчень, інцидент був вичерпаний. На місці залишилася лише одна машина міліції. Після закінчення акції правоохоронці супроводили автоколону до Полтави.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter