Депутат Полтавської обласної ради пропонує заснувати премію імені Юрія Горліс-Горського

Влада
Ольга Матвієнко14 лютого 2016 о 09:391071 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Депутат Полтавської обласної ради пропонує заснувати премію імені Юрія Горліс-Горського
​Алла Федорченко пропонує скасувати премію імені А. С. Ковпака.

Депутат Полтавської обласної ради пропонує заснувати премію імені Юрія Горліс-ГорськогоАлла Федорченко. Фото надане прес-службою Полтавської обласної організації ВО «Свобода»

Депутат Полтавської обласної ради від ВО «Свобода» Алла Федорченко підготувала та подала звернення облраді із пропозицією скасувати премію імені С. А. Ковпака, організатора червоного партизанського руху в Україні та члена ЦК КПУ (1949-1967), двічі Героя Радянського Союзу, а заснувати премію імені Юрія Горліс-Горського, полтавця, українського військового і громадського діяча, осавула 1-го куреня полку гайдамаків Холодного Яру, старшину Армії УНР, учасника І світової війни, письменника, автора відомого історико-документального роману «Холодний Яр».

Як повідомили у прес-службі партійного осередку, своє звернення до Полтавської обласної ради Алла Федорченко прокоментувала так:

– Ні я, ні мої побратими просто не розуміємо як можна нагороджувати героїв, які захищають Україну від російських окупантів, премією названою на честь комуніста, котрий свого часу долучився до радянської окупації та знищення нашої країни! Та ще й вручати цю нагороду 14 жовтня – у День українського козацтва, День захисника України. Вважаю недоцільним і неприпустимим надалі вручати премії обласної ради, що стосуються розвитку нашої культурної, історичної пам’яті, захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, виховання молодого покоління, формування у них патріотизму, готовності захищати свої громадянські й конституційні права, національні інтереси, названі на честь діячів радянського тоталітарного режиму. Натомість пропоную заснувати премію імені Юрія Горліс-Горського – нашого відомого земляка, який народився у селі Демидівка, що на Решетилівщині, борця за волю України та автора «Холодного Яру».

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter