Голова Полтавської ОДА заручився підтримкою міністра культури у реконструкції кадетського корпусу

Влада
Ольга Матвієнко26 червня 2016 о 14:091077 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Голова Полтавської ОДА заручився підтримкою міністра культури у реконструкції кадетського корпусу
​Валерій Головко зустрівся із Євгеном Нищуком на Національному фестивалі гончарства в Опішні.

Голова Полтавської ОДА заручився підтримкою міністра культури у реконструкції кадетського корпусуГолова Полтавської ОДА поспілкувався з міністром культури з приводу кадетського корпусу. Фото із соціальної мережі

Голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко зустрівся із міністром культури Євгеном Нищуком. Про очільник ОДА написав на своїй сторінці у Фейсбуці. Зустріч відбулася у рамках Національного фестивалю гончарства в Опішні. Під час неї Валерій Головко розповів міністру про проблему кадетського корпусу в Полтаві.

– Сьогодні у Опішному мав зустріч із Міністром культури України Євгеном Нищуком, який приїхав на відкриття V Національного фестивалю гончарства. Скористався нагодою, щоб поговорити віч-на-віч про кадетський корпус у Полтаві. І передати папку з фото, які ілюструють жахливий стан будівлі. Є проблема в тому, що розпочати спочатку консервацію, а потім і реконструкцію ми можемо лише після дозволу Мінкульту, адже будівля має статус пам’ятки архітектури. До цього часу такого дозволу ми не мали. Міністр запевнив у своїй підтримці. Найближчим часом зберемося у форматі міністерства, запросимо інвесторів разом із архітекторами, аби з’ясувати, якою вони бачать подальшу долю будівлі і що вони пропонують зробити у плані реконструкції. За умови, якщо ми зрушимо юридичне питання з мертвої точки, міська влада погоджується передати будівлю в підпорядкування області. Зрозуміло, що йдеться про збереження історичного вигляду будівлі та архітектурного стилю, – написав Головко.

Нагадаємо, що Євген Нищук на фестивалі гончарства поділився думками, як зробити цю галузь народного ремесла прибутковою.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter