Литва підтвердила намір побудувати реабілітаційний центр для бійців АТО у Полтаві

Влада
13 травня 2015 о 16:491113 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Литва підтвердила намір побудувати реабілітаційний центр для бійців АТО у Полтаві
Обласна влада зустрілася із послом Республіки Литва.

Литва підтвердила намір побудувати реабілітаційний центр для бійців АТО у ПолтавіПосол Республіки Литва в Україні Марюс Януконіс. Фото – www.adm-pl.gov.ua

13 травня відбулася зустріч керівництва Полтавської ОДА з послом Литовської Республіки в Україні Марюсом Януконісом. Під час зустрічі обговорили низку питань зі співпраці області та європейської країни. Зокрема пан посол підтвердив наміри про створення спільно із литовськими спеціалістами центру реабілітації для учасників антитерористичної операції.

– Обговорили низку конкретних проектів, ініціатив щодо співпраці у різних галузях – освіти, науки, економіки, охорони здоров’я. Зараз маємо намір спільно з Україною створити психологічно реабілітаційний центр в Полтаві, для реабілітації учасників АТО. Думаємо, що запрацювати цей центр може вже до кінця року, – розповів Марюс Януконіс.

Також обговорили й питання співпраці полтавських промислових підприємств із литовськими колегами.

– На сьогоднішній день у всіх потужних промислових підприємств ринком збуту була Росія. Зараз цей ринок для нас закритий і ми шукаємо інші ринки збуту – говорить Андрій Пісоцький, перший заступник ОДА. – Ми звернулися до пана посла, щоб він посприяв в залученні литовських бізнесменів, щоб ми могли просувати нашу продукцію на ринках Литви.

За словами Андрія Пісоцького, зовнішньоторговельний оборот товарів Полтавщини з Литвою
за підсумками минулого року становив 23,3 мільйони доларів. За цей період у порівнянні з показниками минулого року, обсяги імпорту литовських товарів до області збільшилися на 9%. Кількість експортованої продукції зменшилася на 68% а обсяги експортованої продукції навпаки, зменшилися на 68%, що становить 17,3 мільйона доларів.

Нагадаємо, що Полтавщина вже не перший місяць активно співпрацює із Литвою. Зокрема, ця країна прийняла на лікування кілька бійців, поранених в АТО.

Ігор Литвиненко

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter