Мамай украв у Полтави асфальтовий завод

Влада
2 липня 2015 о 18:352355 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Мамай украв у Полтави асфальтовий завод
2 липня депутат Полтавської міської ради Олександр Шамота разом з працівниками приймальні Сергія Капліна, активістами та журналістами приїхали на полтавський асфальтовий завод.

Мамай украв у Полтави асфальтовий заводГрупа на чолі з Олександром Шамотою, фото надані прес-службою Партії простих людей (4 шт.)

Мета візиту – з’ясувати, як комунальне підприємство потрапило в оренду до харківської приватної фірми.

Олександра Шамоту зацікавило запитання, яким чином асфальтовий завод як цілісний майновий комплекс, що, згідно зі статутом, не може бути переданий без згоди власника, передали в оренду. Адже Полтавська міська рада не давала на це своєї згоди. На думку депутата, це не що інше як оборудка директора КП «МШЕД» за сприяння Олександра Мамая. Шамота не виключає того факту, що цей завод Мамай згодом планує продати:

– Я щодня за кермом, їдучи полтавськими вулицями, бачу, як харків’яни ремонтують наші дороги. Чому, маючи своє комунальне підприємство з ремонту доріг, полтавська влада залучає й фінансує харківську фірму?! Маючи свою техніку, маючи запланований бюджет на купівлю нової, працівники КП «МШЕД» сидять без роботи, отримують мінімальні зарплати. Вони ж все одно виплачуються з міського бюджету. Хоча «мшедівці» готові працювати і отримувати більше за реально зроблене.

Мамай украв у Полтави асфальтовий завод

Приїхавши до асфальтового заводу, група полтавців на чолі з Олександром Шамотою побачили, що проїзд одразу перекрив шлагбаум. Схоже, за вказівкою начальства сторож на прохідній опустив його саме перед автомобілем депутата. Звісно, це не завадило групі активістів та журналістам потрапити на територію комунального підприємства. Вони звернули увагу на цілий «автопарк» з харківськими номерами.

– Мені дзвонять працівники «МШЕД», бо ми їм колись допомагали з незаконним масовим звільненням, – розповідає Шамота. – Кажуть, що коли з нашого заводу асфальт просять вони, то їм досить різко відповідають, щоб відчепилися й сиділи тихо за свою мінімалку, бо асфальту немає. А для харків’ян, виходить, є і асфальт, і фінансування. І харківські ж зарплати не порівняти з полтавськими.

На прохідну вийшов представник заводу, який не побажав представитися та назвати свою посаду. Натомість постійно говорив по телефону з директором КП «МШЕД», якому передав запрошення Олександра Шамоти приїхати й поспілкуватися.

– На якій підставі він як директор передав комунальне підприємство харків’янам? Чому без дозволу Полтавської міської ради? Нехай приїжджає – поговоримо! Чуєте, Олег Васильович? Ми Вас чекаємо, – звернувся депутат до Олега Вовка.

– Ось і зараз втік, знаючи, що ми приїдемо, – зауважив Олександр Шамота.

Дзвінок до юриста КП «МШЕД» також не дав вичерпної відповіді на всі запитання. Спочатку колеги повідомили, що він в суді, сам же чоловік сказав, що перебуває у відпустці. На запитання Шамоти, де договір оренди, юрист не відповів. Така плутанина словах працівників підтвердила, що говорити відверто ніхто не збирається.

Мамай украв у Полтави асфальтовий заводХарківські номери авто на заводі

Олександр Шамота неодноразово наголошував про корупційні схеми з комунальним майном «під патронатом» міського голови О. Мамая. Але цього разу бухгалтерія КП «МШЕД» остаточно підтвердила, що дійсно договір з приватною компанією АМ "Транс" вже підписано, і сплачено близько 40 тис. гривень за перший місяць оренди.

– Це ті кошти, які потрапили замість міського бюджету до бюджету комунального підприємства. А міський бюджет направлено на фінансування приватної фірми. Адже через неї легше отримувати відкати, ніж через власне комунальне підприємство, – підсумував депутат.

https://www.youtube.com/watch?v=-Zb9DdfKycI&feature=youtu.be

Прес-служба «Партії простих людей»

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
на правах реклами ®