У Полтаві мітингували під стінами будівлі Нацбанку (фото)

Влада
Олег Журавльов11 червня 2014 о 15:092414 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві мітингували під стінами будівлі Нацбанку (фото)
11 червня полтавці-заручники кредитів провели пікет під стінами Управління Національного банку України, що на Жовтневій.

На пікет прийшло до 20 осіб з плакатами. Це люди, які брали кредити до того, як долар значно зріс. Вони доведені до відчаю, адже тепер виплачувати доводиться значно більшу суму. Їх цікавила думка керівництва УНБУ в Полтавській області щодо законопроекту депутата Миколи Рудьковського, що має полегшити ситуацію.

мітинг під НБУ

До людей вийшла представниця банківської установи і повідомила, що Національний банк України також стурбований. Зазначила, що нацбанком був розроблений законопроект «Про урегулювання ситуації з погашенням зобов’язань за кредитами в іноземній валюті, забезпеченими іпотекою. Законопроектом передбачалось здійснити конвертацію роздрібних валютних боргів в гривневі кредити по курсу 7,99 за 1 дол. США. У подальшому оплата повинна здійснюватись тільки у гривнях. Але Верховна Рада його відхилила і направила на доопрацювання.

мітинг під НБУ

Нині триває робота у цьому напрямку: Турчинов створив спеціальну групу.

3 червня прийняли Закон України «Про мораторій на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті.

Норми цього Закону передбачають:

1. Заборону на примусове стягнення (без згоди власника) нерухомого житлового майна, якщо таке майно виступає як забезпечення зобов’язань громадянина України за споживчими кредитами, наданими в іноземній валюті, якщо таке майно використовується як місце постійного проживання позичальника, майнового поручителя.

2. Не може бути стягнене інше майно, яке відповідно до законодавства або кредитного договору підлягає стягненню з позичальника.

3. Кредитна установа не може уступити (продати, передати) заборгованість або борг на користь третій особі.

Позначення:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter