На що витратив гроші полтавський міськвиконком у 2014 році

Влада
Ольга Матвієнко20 березня 2015 о 10:151705 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На що витратив гроші полтавський міськвиконком у 2014 році
За програмою "Турбота" витратили більше 11 мільйонів гривень.

www.rada-poltava.gov.ua

Міський голова Олександр Мамай провів чергове засідання виконавчого комітету. Про це повідомили на офіційному сайті Полтавської міської ради.

Зокрема затвердили підсумки виконання Програми соціального забезпечення та соціального захисту населення м. Полтава «Турбота» за 2014 рік.

За інформацією начальника управління соціального розвитку Полтавського міськвиконкому Наталії Бондаренко, за 2014 рік на виконання Програми було профінансовано 11 мільйонів 50 тисяч 428 гривень.

Загалом зазначеною Програмою у 2014 році було передбачено надання понад 19 видів допомог та виплат, які спрямовані на матеріального забезпечення та поліпшення обслуговування громадян міста за рахунок коштів міського бюджету.

Так, було забезпечено виплати до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Також було виділено одноразову матеріальну допомогу інвалідам-учасникам бойових дій (воїнам-інтернаціоналістам) та сім'ям, померлих учасників бойових дій (воїнів - інтернаціоналістів). Загальна сума видатків на зазначені цілі становить 57,78 тис. грн.

Традиційно щокварталу виділялася матеріальна допомога 9 сім’ям, загиблих в Афганістані воїнів. Обсяг коштів, профінансованих на зазначені цілі становить 43,2 тис. грн.

До Міжнародного жіночого дня 8 березня в 2014 році було запроваджено одноразову матеріальну допомогу 50 жінкам, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня» на загальну суму 30,0 тис. грн.

Виділялися кошти і на поховання учасників бойових дій (воїнів-інтернаціоналістів) та інвалідів, які мають статус учасників ліквідації аварії на ЧАЕС. Обсяг використаних коштів за 2014 рік становить 24,0 тис. грн.

Також по Програмі Турбота щоквартально надавалася матеріальна допомога батькам (опікунам) дітей та хворим на фенілкетонурію. Кошти профінансовані на зазначені цілі за 2014 рік – 84,0 тис. грн.

Було профінансовано у 2014 році щоквартальну допомогу 5 дітям-сиротам та дітям-інвалідам, сирітство та інвалідність яких пов’язані з аварією на ЧАЕС на загальну суму 8,6 тис. грн.

Яскраво вираженою соціальною спрямованістю діяльності органів місцевого самоврядування є активна співпраця з громадськими організаціями. Прикладом цього є те, що громадські організації були співвиконавцями окремих пунктів Програми «Турбота». Співпраця з ними будувалася на основі паритету, довіри та фінансової підтримки з боку органів місцевого самоврядування.

Органи місцевого самоврядування також приділяють належну увагу ветеранським організаціям.

Так, на підтримку статутної діяльності ветеранських організацій – Полтавської міської організації ветеранів, Полтавської міської організації інвалідів Великої Вітчизняної війни і Збройних сил, Полтавської міської спілки ветеранів війни в Афганістані –виділено кошти на загальну суму 60,0 тис. грн.

Для ветеранів міста у 2014 році було забезпечено підписку періодичних видань на загальну суму 50,0 тис. грн.

В минулому році до Дня Перемоги та Дня міста було організовано та проведено урочистості зі святковою концертною програмою та пригощанням солдатською кашею ветеранів війни та активістів ветеранських організацій.

Ще у 2011 році за підтримки органів місцевого самоврядування було відкрито Центр адаптації для бездомних осіб та звільнених з місць позбавлення волі при БЛАГОДІЙНІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ «СВІТЛО НАДІЇ», надано в оренду приміщення, в якому розміщується зазначений заклад. З моменту відкриття Центру за допомогою звернулися 779 осіб без постійного місця проживання.

За 2014 рік на базі Центру отримали послуги 372 особи, з яких: бездомних осіб – 217, звільнених з місць позбавлення волі – 155 осіб.

В рамках Програми у 2014 році зазначеній організації для підтримки Центру та на проведення громадських робіт було виділено 113,5 тис. грн.

Реальною допомогою є організація безкоштовного харчування для одиноких малозабезпечених громадян та інвалідів. Харчування відбувається за традиційними адресами для клієнтів у кожному районі міста, всі бажаючі одинокі малозабезпечені непрацездатні пенсіонери та інваліди мали можливість ним скористатися. Сума видатків за 2014 рік становить 207,246 тис. грн. Щомісяця зазначеними послугами користувалося 107 осіб.

Про багатогранність Програми Турбота свідчить також те, що видатками зазначеної Програми передбачено пільгове перевезення та відшкодування перевізникам коштів. Таким чином, за рахунок коштів міського бюджету понад 2700 пільговиків мають право безкоштовного проїзду (понад державні гарантії).

За 2014 рік на зазначені цілі було профінансовано на 1 млн. 307,753 тис. грн.

У 2014 році в рамках Програми Турбота отримувачами допомоги стали і працівники бюджетної сфери. Так, до професійних свят в 2014 році матеріальну допомогу по 360,0 грн. отримали понад 17 489 працівників культури, охорони здоров’я, фізкультури та спорту, освіти на загальну суму 6 млн. 238,309 тис. грн.

З нагоди Міжнародного дня інвалідів 5181 особа з обмеженими фізичними можливостями отримала матеріальну допомогу по 300,0 грн. на загальну суму 1 млн. 567,152 тис. грн.

Також до зазначеної дати було виділено кошти трьом виробничим об’єднанням, на яких працюють інваліди, на загальну суму 85,32 тис. грн. для надання їх працівникам матеріальної допомоги.

В рамках Програми Турбота значна робота проводиться іншими структурними підрозділами міськвиконкому.

Так, програмою для галузі освіти було профінансовано наступні виплати:

- на придбання подарунків для першокласників та учнів пільгових категорій усіх типів шкіл. Сума видатків на зазначені цілі склала 324,9 тис. грн. Подарунки отримали 3250 школярів.

- придбання новорічних подарунків для дітей дошкільних навчальних закладів, учнів 1-4 класів загальноосвітніх шкіл та спеціалізованих шкіл – 550,0 тис. грн. (22 тис. подарунків).

- витрати на організацію безкоштовного харчування учнів 5-11 класів 39-ї та 40-ї шкіл (з 1 по 26 грудня 2014 року) – 14,19 тис. грн. (169 учнів).

Для поліпшення ситуації на ринку праці, підвищення рівня зайнятості безробітних, насамперед соціально вразливих верств населення, у звітному періоді за сприяння Полтавського центру зайнятості на новостворені робочі місця з компенсацією роботодавцям витрат єдиного внеску на загальнообов’язкового державного соціального страхування України працевлаштовано 75 безробітних, в тому числі 24 особи з числа недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці.

Протягом 2014 року міським центром зайнятості до громадських робіт залучено 248 безробітних. Громадські роботи по благоустрою території міста проводилися в Державному історико-культурному заповіднику «Поле Полтавської битви», Полтавському міському парку культури та відпочинку «Перемога», літературно-меморіальних музеях В.Г. Короленка, П. Мирного, І. Котляревського та БО «СВІТЛО НАДІЇ». Витрати коштів на оплату праці залучених осіб з міського бюджету та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття склали 191,3 тис. грн.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter