Для очищення Полтави від снігу закупили нову техніку

Влада
Олег Журавльов17 вересня 2014 о 14:472233 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Для очищення Полтави від снігу закупили нову техніку
На території комунального підприємства «ШЕД» побільшало снігоочисної техніки. Закупили 3 нові трактори, решту – ремонтують.

Сьогодні, 17 вересня, міська влада запросила журналістів до КП «ШЕД» продемонструвати нову техніку та розповісти про готовність до зими.

– Зараз перевіряємо комунальні підприємства, чи готові до осені та зими, – твердить Олександр Мамай, міський голова Полтави. – Оскільки незабаром опадатиме листя і КАТП-1628 може не справитись із усім об’ємом роботи, то на допомогу прийде «ШЕД». Тому нині ми ремонтуємо всю техніку, аби вчасно вивезти все сміття та листя.

Зі слів очільника міста, обласний центр має заготівлі на дві зими:

– Якщо минулої зими витратили 300 тонн солі й 1,5 тисячі тон суміші, то цього року в нас заготовлено 800 тонн солі і 4,5 тонн суміші, – продовжив Олександр Федорович. – Тобто, якщо ця зима буде такою, як минула, не суворою, то тоді нині в нас – 2-річний запас. Думаю, всі чули, що «Артемсіль» має проблеми в роботі у зв’язку з подіями на Сході, та у нас в місті проблем із сіллю взимку не буде.

Для покращення і прискорення роботи комунальників придбали нові багатофункціональні трактори. Запевняють, що їх можна використовувати не лише взимку. Один такий обійшовся міській владі у 195 тисяч гривень.

Три нових трактори

На нашому підприємстві близько 50 одиниць снігоочисної техніки, – говорить Олег Вовк, начальник КП «ШЕД». – Маємо 16 тракторів: закупили 3 нових – вони ще не були в експлуатації. Ці трактори нової модифікації, дозволяють збільшити продуктивність праці за рахунок більшої ширини щітки. Решту ми своїми силами капітально відремонтували. Також маємо 6 автомобілів «МАЗ»: 3 з них – солерозкидачі, а 3 – з відвалами. А ще 11 «ЗІЛів» (піскорозкидачів) – їх також ремонтують. При необхідності, ще можемо задіяти грейдери та бульдозери.

Про особливості роботи снігоочисної техніки взимку та необхідність у поповненні паркінгу підприємства тракторами:

– Коли випав сніг і по дорозі «йде» один трактор – результату не помітно, – твердить міський голова. – Коли ж іде 4 – відразу стає чисто. Як ми взагалі працюємо: коли випадає сніг, засипаємо місто сумішшю (піщано-соляною – автор) або сіллю. Сіль вступає в реакцію зі снігом і його роз’їдає. Тепер після цього вночі вийдуть на роботу 4 трактори в одну місцевість, і по стільки ж – ще у три дільниці. Тому хочу заспокоїти всіх, що наша місто буде взимку чистим.

Фото Олега Журавльова

Текст - Юлії Обелець

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter