Новообрані депутати міськради пропонують полтавцям брати попкорн і дивитись сесію онлайн

Влада
Надія Труш24 листопада 2015 о 17:231916 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Новообрані депутати міськради пропонують полтавцям брати попкорн і дивитись сесію онлайн
Депутати Полтавської міськради провели перше робоче засідання.

Депутати Полтавської міськради Олександр Шамота та Сергій Чередніченко. Фото – Надії Труш

Міський голова Олександр Мамай на засідання погоджувальної наради не прийшов.

Новообрані депутати Полтавської міської ради Олександр Шамота та Сергій Чередніченко запропонували своїм колегам зібратися для узгодженості дій. Засідання погоджувальної наради відбулося у стінах міськради 24 листопада. На нараду з’явилося трохи більше десятка депутатів. Серед присутніх були загалом представники «Партії простих людей Сергія Капліна» та «Блоку Петра Порошенка Солідарність». Тобто прийшли по суті лише ті, хто і анонсував днем раніше погоджувальну нараду.

Олександр Мамай, який уже вдруге зайняв пост мера, на першу робочу нараду оновленого складу депутатів міськради не прийшов. Не з’явився і його основний конкурент Андрій Матковський, якому не вдалося досягти прихильності полтавців на виборах. Однак на своїй сторінці у соцмережі депутат активно запрошував депутатів міськради та представників ЗМІ прийти.

Полтавцям – попкорн, депутатам – приміщення МБК, Матковського – в секретарі

Одна із основних тем, які були озвучені – ініціатива провести першу сесію міськради у міському Будинку культури та вести онлайн-трансляцію. Шамота і Чередніченко припустили, що подібні дії варто проводити постійно. Крім того, відеотрансляції новообрані депутати пропонують проводити і під час засідань виконавчого комітету та постійних депутатських комісій. Трансляція повинна бути доступна до перегляду на сайті Полтавської міської ради, пропонують Шамота і Чередніченко. Для цього слід зробити окремий розділ на сайті, переконані депутати. Таким чином хочуть «зняти напругу людей» і запровадити «гласну роботу депутатів».

– Пропонуємо змінити місце проведення сесії міської ради, адже вона повинна проходити у такому місці, куди б вільно могли зайти усі охочі. Тому пропонуємо внести зміни до регламенту та проводити сесію у міському Будинку культури. Сідаємо, попкорн беремо і дивимось відеотрансляцію. – озвучив Шамота. Також він ініціював ще одну зміну у роботі депутатів під час сесії – внести у регламент можливість висловитися представникам громади на початку кожного засідання сесії, а не після її закінчення, коли питання порядку денного будуть уже розглянуті.

З вуст Чередніченка прозвучало прізвище кандидата на посаду секретаря Полтавської міської ради. Він повідомив, що «Солідарність» висуватиме на цю посаду Андрія Матковського. Нагадаємо, Матковський був секретарем міськради 2006 року. Але ініціатори погоджувальної наради не виключають, що секретарем може стати представник іншої партії.

– Фракція Партії простих людей не має претензій до кандидатів на посаду секретаря міськради. Відповідно, ми відкриті до співпраці і пропозицій від наших колег. Єдине, цю посаду має займати людина, яка не була членом Партії регіонів, – сказав Шамота. – Ми готові розглядати на посаду секретаря людину з «Солідарності», «Свободи», «Самопомочі» або «Батьківщини». Головне – бажання працювати з депутатським корпусом. Щодо заступників, яких зараз п’ятеро, моя позиція така: серед заступників міського голови повинні бути представлені абсолютно усі партії або хоча б їх більшість.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter