Облрада: Учасники АТО матимуть додаткову підтримку, а фінансування територіальної оборони збільшено

Влада
Олег Апостолов5 березня 2015 о 17:20856 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Облрада: Учасники АТО матимуть додаткову підтримку, а фінансування територіальної оборони збільшено
Сьогодні, 5 березня, у Полтаві відбулося спільне засідання постійних комісій обласної ради.

Облрада: Учасники АТО матимуть додаткову підтримку, а фінансування територіальної оборони збільшеноПолтавська облрада розглянула ряд важливих питань. Фото О.Дубини

Окрім інших, на порядок денний заходу були винесені питання «Про затвердження звіту про виконання обласного державного бюджету за 2014 рік», «Про затвердження регіональної Програми «Територіальна оборона» на 2015 рік і «Про внесення змін до обласної комплексної соціальної програми соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями та учасників бойових дій».



Обласний бюджет-2014 недовиконано?

Згідно звіту директора департаменту фінансів Полтавської ОДА Павла Кропивка, загальний обсяг надходжень до бюджету за 2014 рік становить 888 млн грн, що на 22 млн більше планових показників та на 16 млн більше, ніж у 2013 році. Надходження доходів склали 728 млн грн – недовиконання склало 16 млн грн. Не виконані планові показники по податку на доходи фізичних осіб – вони надійшли у сумі 619 млн грн при затвердженому показнику 631 млн грн, отже, до плану недоотримано 12 млн грн. Порівняно з показником 2013 року приріст надходжень склав 16 млн грн. Також не виконані планові показники по сплаті за користування надрами у сумі 96 млн грн. До спеціального фонду надійшло 132 млн грн., що на 43 млн більше планових показників. Порівняно з 2013 роком надходження до спеціального фонду зменшилися на 13 млн грн, видатки загального фонду виконано в сумі 2 млрд 957 млн грн. Видатки спеціального фонду бюджету проведені у розмірі 588 млн грн. У розрізі основних галузей бюджетної сфери обсяг видатків за планом складено: охорона здоровя – 631 млн грн, освіта – 410 млн грн, соціальний захист та забезпечення – 130 млн грн., культура і мистецтво – 53 млн грн, фізична культура і спорт – 17 млн грн.

Чиновник також зазначив, що кредиторська заборгованість із виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ станом на 1 січня поточного року відсутня.

На капітальне будівництво з обласного бюджету було спрямовано 14,5 млн грн, а кошти на фінансування робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг за рахунок надходжень до спеціального фонду обласного бюджету використані у сумі 16 млн грн.


Територіальна оборона на 2015 рік

Що стосується обласної програми територіальної оборони на 2015 рік, то вона, як йдеться у звіті, практично ідентична минулорічній. Єдина прийнята зміна – це рішення виділити не 5, а 7 млн грн. на виконання положень цієї програми. Додатково буде проведено закупівлю предметів життєзабезпечення, крім того, розширено перелік виконавців – до нього ввійдуть автотранспортні підприємства та обласне управління ДАІ. Програма зокрема передбачає створення рот територіальної оборони при кожному районному військкоматі області.


Програма «Про внесення змін до обласної комплексної соціальної програми соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями та учасників бойових дій»

Програму доповнено окремим розділом «Соціальний супровід учасників АТО та членів їхніх сімей», а програма соцзахисту загалом включатиме розширене коло осіб, які брали участь у бойових діях.

На разі статус учасника бойових дій мають 93 мешканці Полтавської області, статус інваліда війни мають 11 осіб, статус сімї загиблого мають 50 родин. На надання матеріальної допомоги сімям загиблих учасників АТО обласним бюджетом передбачено 2 млн грн, із цієї суми на сьогодні розподілено 90 тис. грн.

Заплановано також запровадження системи соціального паспорта для учасників АТО, який складатиметься на кожну родину демобілізованого військовослужбовця. За словами директора департаменту праці та соціального захисту населення Полтавської ОДА, завдяки цьому впровадженню стане можливо відзначити найбільш проблемні та актуальні питання для кожної родини та посприяти їх вирішенню. Крім того, заплановано здійснити комплекс заходів з оздоровлення сімї кожного військовослужбовця, який брав участь у АТО та надання їм психологічної допомоги, що включатиме реабілітацію та адаптацію учасників бойових дій та членів їхніх родин.

На оздоровлення бійців АТО заплановано виділити з обласного бюджету 2,8 млн грн.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter