Вантажівка з освяченими бронежилетами поїхала до полтавських військових на Схід (фото)

Влада
Олег Журавльов20 червня 2014 о 11:002285 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Вантажівка з освяченими бронежилетами поїхала до полтавських військових на Схід (фото)
20 червня з Полтави на Схід нашим оборонцям направили вантажівку з бронежилетами. Перед дорогою і захисну амуніцію, і самих військових, які їх повезли, освятив священик.

Зранку біля Полтавської облдержадміністрації збирали в дорогу групу військових, які повезли нашим оборонцям, що перебувають на Сході, бронежилети.

– Це бронежилети 4 класу, – розповів Віктор Бугайчук, голова Полтавської ОДА. – Вони сертифіковані, мають бронелисти. Автомат з відстані 15 метрів не проб’є такий захист. Звісно є бронежилети і вищих класів. Але вони набагато тяжчі. А хлопцям у них потрібно рухатись і бігати. Тому обираємо золоту середину, щоб і захищав добре, і зручно було.

передача бронежилетів

Для кращого розуміння ваги і зручності такої амуніції, Віктор Михайлович одягнув один із новеньких жилетів на журналіста «Кола».

передача бронежилетів

Про враження та відчуття:

Як тільки жилет повісили на плечі, ще не закріпивши, відчуття додаткової ваги, яка тиснула згори до низу, вже з’явилась. Проте, як тільки на бронежилеті затягли паски, дещо полегшало. Та все ж стояти кілька хвилин в амуніції і ходити постійно – різниця велика. І ще один мінус, який на собі відчула кореспондент у військовому жилеті, – спекотно з перших хвилин. Також така амуніція дещо сковує рухи – вертітись стало не так зручно, але в принципі терпимо. Проте воювати в них – чоловікам, тому ,можливо, і відчуття у них будуть зовсім інші.

До слова, нашим оборонцям також потрібні теплі куртки. Поки хлопцям їх шиють, усіх небайдужих просять зносити такі речі в кабінет 118 ОДА. Адже ночі стали холодними і військовим вони дуже необхідні.

До речі, це не остання партія бронежилетів, які передадуть на Схід. Затримка – в заводі, який працюючи в три зміни, все одно не встигає виконувати всі замовлення, так як потреба в таких речах стала в країні величезною.

До речі, цього тижня з Полтави на Схід провели чергову зміну вояків

текст Юлії Обелець
фото Олега Журавльова

Позначення:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter