«Полтаватеплоенерго» та «Полтававодоканал» перевірятимуть аудитори

Влада
30 квітня 2015 о 17:1727772 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 «Полтаватеплоенерго» та «Полтававодоканал» перевірятимуть аудитори
Аудитори перевірятимуть відповідність розрахунків на тарифи до діючого законодавства.

«Полтаватеплоенерго» та «Полтававодоканал» перевірятимуть аудиториЗасідання робочої групи з приводу аудиту

29 квітня у кабінеті начальника Департаменту ЖКГ Полтавської ОДА Олександра Тонкова відбулася робоча зустріч щодо визначення виконавців майбутнього аудиту. На ній були присутніми керівництво ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго» та КП ПОР «Полтававодоканал», представники Департаменту ЖКГ, Громадської ради при Полтавській облдержадміністрації, юристів та аудиторів-претендентів.

8 квітня на сайті Полтавської обласної ради був оголошений конкурс на визначення фірми-аудитора для проведення незалежного дослідження.

Майбутня аудиторська перевірка має визначити відповідність розрахунків з формування тарифів на централізоване опалення, гаряче та холодне водопостачання та водовідведення на підприємствах «Полтаватеплоенерго» та «Полтававодоканалу» діючому законодавству. Ці два підприємства знаходяться у спільній власності територіальної громади області. Тому представники Громадської ради при Полтавській ОДА та ГО «Громадський Майдан Полтавщини» й стали ініціаторами та розробниками даної пропозиції. Концепцію подали на розгляд Виконавчий директор громадської організації «Правників Полтави «Сократ» Костянтин Волков та член ГО «Громадський Майдан Полтавщини» Олег Підгорний. Вони й представляли громадськість області на робочій нараді.

– За дорученням голів Полтавської ОДА Валерія Головка та Полтавської обласної ради Петра Ворони ми зайнялися розробкою концепції реформування ринку надання житлово-комунальних послуг у сфері тепло- та водопостачання. У рамках якої й проводимо сьогоднішнє засідання, – повідомив на початку засідання начальник Олександр Тонков. – Ми дали оголошення і до нас звернулися п’ять організацій, що виявили бажання брати участь в аудиті даних підприємств. Їхні представники є присутніми на зібранні робочої групи.

«Полтаватеплоенерго» та «Полтававодоканал» перевірятимуть аудиториЗаступник генерального директора ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго» та депутат обласної ради Олександр Олексенко

Як зазначалося у ході робочих обговорень, аудит проводитиметься у трьох напрямах – економічному, юридичному й технічному. Представники ж аудиторських підприємств зауважили, що розрахунки й перевірку неможливо проводити окремими лініями, бо всі показники взаємопов’язані. Розмова вийшла достатньо бурхливою. Наприкінці засідання представники й розробники концепції прокоментували результати обговорень:

– У нашій пропозиції було зазначено, що незалежний аудит роботи підприємств «Полтаватеплоенерго» та «Полтававодоканал» мають проводити компанії, що не співпрацювали з даними комунальними підприємствами та Департаментом ЖКГ ОДА . Тобто, бажано, щоб вони були не полтавськими, – говорить Олег Підгорний. – Очевидно, такі умови не влаштовували керівництво Департаменту ЖКГ Полтавської ОДА. Тому на уточнення тексту оголошення про пошук фірм-аудиторів для цієї роботи ми витратили цілий місяць. Серед присутніх представників фірм-аудиторів лише один – з іншого міста.

«Полтаватеплоенерго» та «Полтававодоканал» перевірятимуть аудиториВиконавчий директор громадської організації «Правників Полтави «Сократ» Костянтин Волков та член ГО «Громадський Майдан Полтавщини» Олег Підгорний

Також Олег Іванович зауважив, що у тексті оголошення вказана тема аудиту «дослідження відповідності розрахунків з формування тарифів на централізоване опалення, гаряче та холодне водопостачання та водовідведення на підприємствах «Полтаватеплоенерго» та «Полтававодоканал» діючому законодавству». А громада вимагала іншого.

– Ми хотіли розібратися в діяльності зазначених підприємств, в ефективності їхньої роботи, а також розібратися із їхнім тарифоутворенням. Але у підсумку все одно все вийшло так, як хотіло керівництво Департаменту ЖКГ ОДА, – прокоментував представник обласної громади.

Головний автор Концепції реформування ринку надання житлово-комунальних послуг у сфері тепловодопостачання у Полтавській області Костянтин Волков підвів підсумки зібрання:

– На робочій зустрічі не був визначений персональний склад робочої групи. Не було визначено, яким чином відбиратимемо виконавців замовлення на аудит – тендерною закупівлею послуги чи на конкурсі. Також не професійно було підготовлене оголошення щодо відбору фахівців для проведення аудиту комунальних підприємств «Полтаватеплоенерго» та «Полтававодоканалу».

Олег Остапенко

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter