Полтавщина отримала 23 мільйони гривень стабілізаційної субвенції

Влада
Ольга Матвієнко26 вересня 2015 о 19:381677 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавщина отримала 23 мільйони гривень стабілізаційної субвенції
Ще 14 мільйонів на соціальний розвиток області держбюджет надасть завдяки клопотанням народних депутатів.

Полтавщина отримала 23 мільйони гривень стабілізаційної субвенціїПолтавщина отримала 23 мільйона субвенції. Фото – zakarpattya.net.ua

Кабінет міністрів України цього тижня прийняв постанову та розподілив між областями кошти стабілізаційної субвенції, повідомляє прес-служба Полтавської ОДА.

Як зазначив на виїзній колегії Полтавської ОДА директор Департаменту фінансів Павло Кропивка, область отримає 23 мільйони гривень.

– 12 мільйонів отримали окремі райони за формульним розрахунком міністерства фінансів, – прокоментував Павло Кропивка. – 11 мільйонів надійдуть до обласного бюджету. На черговій сесії обласної ради адміністрація ініціюватиме розподіл цих коштів між бюджетами сільських районів. Тому що зараз основне навантаження у бюджеті лягло саме на районні бюджети. Адже сільські та селищні бюджети згідно чинного законодавства практично взагалі не виконують делегованих повноважень.

За словами Павла Анатолійовича, станом на 1 вересня на залишках бюджетів сільських і селищних рад та міст районного підпорядкування знаходяться 340 мільйонів гривень. Проте використовуються вони виключно на фінансування апарату і виплати зарплати.

Кошти субвенції розподілятимуть на ті райони, які не отримали грошей напряму із державного бюджету. Голова ОДА Валерій Головко запропонував прописати окремим рядком фінансування Гребінківської районної лікарні.

– Я мало вірю в те, що держава відшкодує необхідні кошти, – додав очільник області. – Там затримка по зарплаті вже два місяці – і самотужки районний бюджет цю проблему не вирішить.

Читайте також: Уряд передав вузлову лікарню станції Гребінка місцевій владі

Ще 14 мільйонів гривень на соціально-економічний розвиток область отримала завдяки зусиллям народних депутатів від Полтавщини. Крім того, кілька районів отримали по 1,5 мільйона гривень. Павло Кропивка наголосив, що гроші ці отримали в четвертому кварталі, тому потрібно максимально швидко підготувати всю необхідну документацію і направити кошти на ті об’єкти, які можна буде завершити в цьому році. Адже гроші необхідно освоїти до кінця поточного бюджетного року, а часу на їх використання залишилося мало.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter