Полтавський нардеп Юрій Бублик пояснив, чому вийшов зі «Свободи»

Влада
Ольга Матвієнко30 грудня 2015 о 14:401540 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавський нардеп Юрій Бублик пояснив, чому вийшов зі «Свободи»
Юрій Бублик про вихід із партії, голосування у радах, переговори з Мамаєм та інше.

Полтавський нардеп Юрій Бублик пояснив, чому вийшов зі «Свободи»Юрій Бублик. Фото – novagromada.com.ua

Після виходу із ВО «Свобода» Юрій Бублик дав інтерв’ю ГромадськомуТБ.Полтава, у якому прокоментував своє рішення.

Нардеп розповів, що рішення мотивоване зокрема непорозуміннями в обласному осередку партії.

– Останні два роки я намагався знайти порозуміння в частині причетності членів партії до призначення керівника обласної організації. ВО «Свобода» є авторитарною політсилою, де керівники обласних організацій не обираються, а призначаються згори, потім це призначення освячується, і як наслідок виникають певні протиріччя: на Полтавщині ще вчора був народний депутат-свободівець, якого обрала громада, і керівник обласної організації, який не рахується із думкою цього народного депутата. Виходить двовладдя Проблема незнаходження цього порозуміння у тому, що керівника призначають зверху, а не обирають члени місцевого осередку, – розповів Юрій Бублик.

Останньою краплею, за його словами, стала його позиція щодо обрання секретаря Полтавської міської ради.

– Я займаю позицію конструктивності – дотиснути міського голову, щоб секретарем став Юліан Матвійчук. Він склав би баланс у міській раді. У керівника обласної організації «Свободи» була інша позиція – глухої опозиції, – наголосив нардеп.

Рішення Юрія Васильовича підтримали його колеги депутати та представники осередків «Свободи» в інших містах.

– Жоден із цих 200 людей, які мені дзвонили у п’ятницю не назвав мене падлюкою і не сказав, що я зробив неправильно, – говорить Бублик. – Це проблема не лише Полтави, внутрішнього конфлікту, а проблема загальнодержавного масштабу в рамках ВО «Свобода». Хоча по суті це проблема й інших політичних партій, де керівництво не дослуховуючись до думки рядових членів ламає через коліном і ставить керівника, якого більшість не сприймає.

Більше дивіться у відео:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter