Полтавців-учасників АТО чекають на контрактній службі в армії

Влада
Ольга Матвієнко17 лютого 2016 о 10:011411 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавців-учасників АТО чекають на контрактній службі в армії
На Полтавщині планують набрати 674 контрактника у першому півріччі 2016-го.

Полтавців-учасників АТО чекають на контрактній службі в арміїНа Полтавщині чоловіків чекають на контрактній службі в армії. Фото – www.mynizhyn.com

На Полтавщині розпочинається потужна кампанія щодо переходу на контрактну армію. І власне, сам набір контрактників, які забажають пов’язати своє професійне життя саме з Українською армією. Як повідомили у прес-службі голови облдержадміністрації, про це йшлося на розширеній нараді, яку Валерій Головко провів спільно з головою Полтавської обласної ради Олександром Біленьким. На неї запросили голів райдержадміністрацій, міських голів міст обласного значення та керівників усіх військкоматів області.

– Міноборони визначилося з планом комплектації армії на контрактній основі. Всі добре пам’ятають, які проблеми були з мобілізацією до війська. Проте, якщо ми хочемо захистити кордони нашої країни, ми повинні якісно підійти до формування контрактної армії, – наголосив на нараді Валерій Головко. – Сьогодні маємо дієві важелі, аби змінити філософію армії, її якість. Але від кожного з нас залежить, на скільки робота буде продуктивною, бо кожну добру річ можна зіпсувати формальним підходом. Ми сьогодні воюємо з агресором. Нам край потрібна професійна армія, тому відходимо від форми мобілізації до цивілізованого способу формування армії – на контрактній основі.

Читайте також: Українських військових пообіцяли годувати за новими стандартами

Як доповів т. в. о. обласного військового комісара Сергій Манжос, цього року змінилося і фінансове забезпечення контрактників, і правила прийому на контрактну службу. Так, мінімальна зарплата контрактника першого року служби становить 7 тисяч гривень. Передбачено повний соцпакет, матеріальне та інше забезпечення. Відбір до професійного війська буде не гіршим за відбір до національної поліції. Потенційний контрактник повинен пройти три так звані відбіркові фільтри. Перший з них – на рівні районного військкомату, де чоловіки мають пройти медогляд та професійно-психологічне тестування. Другий етап – це проходження медогляду та тестування на рівні обласного військкомату. І третій – у навчальному центрі. Якщо третє тестування та медогляд будуть успішними, лише після цього військовослужбовець підписує контракт.

– Після підписання контракту військовослужбовець проходить підготовку у навчальному центрі. По завершенні навчання – подальша ротація до відповідної військової частини, – прокоментував Сергій Манжос. – Три рівні відбору запровадили, щоб відсіяти тих, хто має судимість та проблеми з алкоголем і наркотичними засобами.

Глава області очікує, що насамперед контракт підпишуть нинішні учасники АТО. Принаймні він зауважив, що слід з’ясувати, хто із земляків зараз служить у зоні АТО і чи мають вони бажання підписати контракт. Окрім того, це реальний шанс отримати роботу тим бійцям, які демобілізувалися торік і цього року. Адже на сьогодні 1200 учасників АТО перебувають на обліку в службі зайнятості області.

До теми: В Уряді роз'яснили щодо збільшення грошового забезпечення військовослужбовців

За дорученням голови ОДА до кінця цього тижня працівники військкоматів мають відпрацювати детальний план так званої контрактної кампанії. Йдеться про облаштування місць для роботи з потенційними контрактниками, відбір персоналу, зокрема психологів, допомога місцевої влади тощо. Участь у кампанії готові взяти всі ланки влади та представники різних структур. Так, в. о. начальника Головного управління Державної фіскальної служби України у Полтавській області Борис Сидоров зауважив, що готовий допомогти з приміщеннями у тих районах, де їх військкоматам бракує. А Служба безпеки долучиться до перевірки контрактників та прослідкує, аби відбір на контрактну службу в армії пройшов без «корупційної складової». Тим паче, що очікується конкуренція: квота Полтавської області на перше півріччя 2016 року – 674 контрактники.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter