Прокуратура Полтавської області вказує на зловживання посадових осіб Полтавської ОДА у сфері перевезень

Влада
10 червня 2015 о 15:452429 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Прокуратура Полтавської області вказує на зловживання посадових осіб Полтавської ОДА у сфері перевезень
Прокуратура Полтавської області звернулася до Полтавської ОДА стосовно зловживань у сфері перевезень. Проте обласна влада жодним чином не реагує на це.

Прокуратура Полтавської області вказує на зловживання посадових осіб Полтавської ОДА у сфері перевезеньПрокуратура Полтавської області вказує на зловживання посадових осіб Полтавської ОДА у сфері перевезень

Про це сьогодні повідомили на сайті "ТСН" (http://tsn.ua/ukrayina/poltavska-prokuratura-znayshla-zlovzhivannya-oblasnih-chinovnikiv-u-sferi-perevezen-436326.html).

Прокуратура Полтавської області повідомила голові Полтавської ОДА Валерію Головку про значні правопорушення, які сталися 4 листопада 2014 року під час проведення конкурсу на робочий орган конкурсного комітету з визначення пасажирських перевізників на автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за територію області. Зазначимо, що тоді ще Валерій Головко не був головою ОДА, проте тепер розбиратися з цими зловживаннями мусить він.

Прокуратура Полтавської області вказує на зловживання посадових осіб Полтавської ОДА у сфері перевезеньГолова Полтавської ОДА Валерій Головко

Останній конкурс на право бути робочим органом цього конкурсного комітету загального користування виграв Кременчуцький національний університет імені М. Остроградського. Але вже через два тижні з порушенням регламенту та чинного законодавства було проведено додаткове засідання конкурсного комітету під головуванням директора Департаменту інфраструктури та туризму Полтавської ОДА Сергія Марчишинця.

Прокуратура Полтавської області вказує на зловживання посадових осіб Полтавської ОДА у сфері перевезеньДиректор Департаменту інфраструктури та туризму Полтавської ОДА Сергій Марчишинець

За протоколом цього засідання, переможцем стало ТОВ «Полтаватранс». При цьому ніхто не скасовував попереднього рішення конкурсного комітету.

Таким чином, різними рішеннями конкурсного комітету фактично визнано 2 переможці – Кременчуцький національний університет імені М. Остроградського та ТОВ «Полтаватранс». Однак тендери серед перевізників проводить лише останній. Сам власник ТОВ «Полтаватранс» Сергій Бутко має ще й ТОВ «Полтаваавтотранс», що володіє всіма автостанціями в області (а також кількома АТП, зокрема в Гадяцькому та Пирятинському районах), тобто фактично є монополістом у цій сфері.

Враховуючи вищезгадані факти, прокуратура області заявила про незаконність діяльності нинішнього робочого органу конкурсного комітету з визначення пасажирських перевізників на автобусних маршрутах загального користування та нелегітимність проведених конкурсів. Прокуратура зробила подання, але воно ігнорується керівництвом Полтавської ОДА.

Прокуратура Полтавської області вказує на зловживання посадових осіб Полтавської ОДА у сфері перевезень

Робочий орган цього конкурсного комітету має готувати матеріали щодо умов конкурсу перевізників, паспорти маршрутних автобусів, аналізувати пропозиції претендентів та оцінювати їх, а також готувати договори з переможцями конкурсу тощо.

Варто зазначити, що місцеві державні адміністрації, за постановою Кабінету Міністрів України, мають право наділять ці робочі органи перерахованими вище повноваженнями. Але спершу необхідно провести конкурс ще й на визначення підприємства, що стане таким органом. Щодо цього моменту в листі прокуратури зазначається: «при організації та проведенні вказаного конкурсу посадовими особами облдержадміністрації допущені суттєві порушення вимог законодавства».

Нагадаємо, що 7 квітня 2015 року під час прес-конференції з нагоди 100 днів з моменту призначення голова Полтавської ОДА Валерій Головко пообіцяв з часом через ЗМІ розповісти мешканцям області про корупцію в окремих департаментах.

Прокуратура Полтавської області вказує на зловживання посадових осіб Полтавської ОДА у сфері перевезень

Прокуратура Полтавської області вказує на зловживання посадових осіб Полтавської ОДА у сфері перевезень

Марія Терещенко

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
на правах реклами ®