Прокурор тисне на редакцію «Останнього Бастіону»

Влада
21 жовтня 2014 о 17:2252302 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Прокурор тисне на редакцію «Останнього Бастіону»
Прокуратура тисне на громадське об’єднання «Останній Бастіон» за публікацію розгромного матеріалу про заступника прокурора Полтавської області.

Про це повідомив на прес-конференції Геннадій Сікалов, головний редактор інформаційного порталу об’єднання.

Історія почалася із того, що на офіційному порталі громадського об’єднання «Останній Бастіон» з’явилась стаття «Прокурор без штанів: особливості роботи прокурорів у Полтаві», що показувала особисте життя заступника прокурора області Олега Кириченка із фотодоказами.

– Як людина із честю, я сподівався, що після публікації цей представник прокуратури знайде у собі сили і , зважаючи на суспільний резонанс справи, піде зі своєї посади. І буде займатися «мирськими» справами, які дозолять йому проводити своє дозвілля, як заманеться, – розповів пан Геннадій.

Журналісти «Останнього Бастіону» не отримали жодної відповіді із прокуратури, яка б спростовувала дії заступника прокурора. Навпаки, кажуть, що на редакцію посипалися погрози та пропозиції зняти статтю за грошову винагороду:

– До нас у редакцію дзвонили представники правоохоронних органів та прокуратури, щоб якось «вирішити» це питання. А питання – не вирішувалось. Пізніше до нас прийшов представник прокуратори – старший прокурор Чернушенко. Він шукав зустрічі із головним редактором. Я тоді був на обіді із колегою. Прокурор знайшов нас і підсунув клаптик паперу із написом «Зняття публікації. Реабілітуюча публікація. Скільки коштує?». Я відповів, що «Бастіон» не секс-шоп, де продаються іграшки для утіхи заступника прокурора. І жодні публікації зніматися не будуть, – каже головний редактор.

Геннадій Сікалов зазначив, що його журналістський обов’язок – інформувати населення про недобропорядних чиновників. Власне, прямої розмови із Кириченком головний редактор не мав, зате прокуратура вжила інших заходів.

– Старший прокурор Чернушенко повідомив нас, що у разі нашої незгоди із його пропозицією, щодо редакції будуть вжиті заходи прокурорського реагування. І згодом ми отримали лист за підписом заступника прокурора області Кириченка, який намагається через бізнес моєї дружини тиснути на мене, – повідомив Сікалов.

Він додав, що стаття 171, частина друга Кримінального кодексу України безпосередньо вказує – перешкоджання журналістській роботі карається згідно з законом:

– Ми відправили листи, адресовані Генеральному прокурору України, голові Служби безпеки України, Президентові та всім іншим уповноваженим особам із проханням притягнути заступника прокурора Полтавської області Кириченка до кримінальної відповідальності, оскільки в його діях вбачаються ознаки злочину. Адже звернення до полтавської прокуратури є безрезультатними, –сказав Геннадій Сікалов.

Також головний редактор зазначив, що Кириченко прямо підпадає під закон про люстрацію, який уже набрав чинності. Якщо не будуть вжиті заходи прокурорського реагування стосовно заступника прокурора, сайт «Останній Бастіон» буде вимушений опублікувати наступну частину матеріалів, які є у нашому розпорядженні.

– Ми не публікували файли навмисно, аби не шокувати суспільство, обтяжене війною. Бо коли люди побачать «Бетмена у латексі» в особі заступника прокурора Полтавської області, стане дуже погано. Ми не розуміємо, як може людина із такою мораллю бути представником закону, –зазначив головний редактор «Бастіону».

Сікалов розповів, що «Останній Бастіон» працює над очищенням цього суспільства:

– Якщо вище керівництво Прокуратури України втратило здоровий глузд, то ми не зупинимося, доки не буде проведена люстрація цієї влади. Незважаючи ні на усілякі обставини, ні на тиск. У нас немає фальшивих піар-заходів: хтось на когось напав уночі чи у когось щось жбурнули, погрожували… Я добре розумію, що війна точиться не тільки в окопах на Донбасі. Вона весь час тут і ми на війні зараз. Тому я не даю можливості чиновникам «вирішувати» питання за допомогою корупції. Тут немає жодної політики. Я не кандидат у народні депутати.

Заслужений журналіст України Віктор Семеняка у ході розмови зазначив:

– Добре, що такі фото потрапили до пана Геннадія, а не до когось іншого. Із такими світлинами можна приходити фактично до головного прокурора і вимагати не тільки великих грошей, а й будь-якого рішення прокуратури. Зараз такий час, коли влада у руках народу. Якщо є такі компрометуючі матеріали на тебе – або піди вчасно, або взагалі не йди до влади. А те, що вчинив заступник прокурора, скомпрометувало усе вище керівництво, яке його призначало.

Сікалов зазначає, що тиск на редакцію йде не тільки від прокуратури:

– Запит на проведення перевірки надійшов від кандидата народного депутата Бублика, якому було присвячено чимало публікацій на «Бастіоні». Вони викривали його корупційні дії, розкрадання бюджетних коштів та судимість.

У кінці пан Геннадій заявив, що попри погрози, журналісти «Останнього Бастіону» продовжать фахово розкривати такі важливі для полтавців теми, як підкуп виборців, незаконні рішення стосовно виділення земельних ділянок, корупції чиновників, розкрадання газових ресурсів області тощо.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
на правах реклами ®