«Турбота» по-полтавськи: деякі депутати вважають, що мер Полтави піариться за бюджетні кошти

Влада
Надія Труш24 лютого 2016 о 11:411155 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 «Турбота» по-полтавськи: деякі депутати вважають, що мер Полтави піариться за бюджетні кошти
Міську програму «Турботи» намагалися змінити на депутатських комісіях, але значних змін не запровадили.

«Турбота» по-полтавськи:Деякі депутати міськради вважають, що мер Полтави піариться за бюджетні кошти. Фото vkurse.ua

Програма соціального забезпечення та соціального захисту населення «Турбота», яку реалізують у місті уже понад 10 років, може стати одним із найскандальніших питань на сесії Полтавської міськради завтра, 25 лютого.

Цілком імовірно, частина депутатів підніматиме питання «Турботи» під час продовження пленарного засідання позачергової другої сесії Полтавської міської ради сьомого скликання. Зокрема, такої позиції слід очікувати від депутатів міськради Юліана Матвійчука (ВО «Свобода») та Олександра Шамоти («Партія простих людей Сергія Капліна»).

– Сумнозвісну програму «Турбота» відправили на доопрацювання, а на черговій бюджетній комісії, уже чотирнадцяті за рахунком, знову розглядали. Подали під кінець комісії, особисто я ніяких змін не знайшов, все ті ж 46 мільйонів, все ті ж 200 000 на листівки пенсіонерам, все ті ж 1 200 000 на передплату газети «Полтавський вісник» для ветеранів. Все ті ж 19 000 000 на премії бюджетникам, все та ж компенсація за проїзд єврейським організаціям, відсутність АТОшних організації в програмі та 37 000 ветеранів (без АТОшників) на наше 300 000 населення місто. Я і Олександр Шамота проголосували проти таких рекомендацій програми до сесії, але рішення все одно, на жаль, пройшло, – озвучив свою позицію Юліан Матвійчук на своїй сторінці у соцмережі.

Депутат вважає, що такі витрати зайві. Такої ж думки і вічний революціонер Полтавської міськради Олександр Шамота.

– Те, що програма написана під висвітлення діяльності міського голови, думаю ні в кого не виникає сумнівів! – переконаний депутат Шамота.

Олександр Шамота наводить приклад, що в програмах шістьох управлінь (УЖКГ, охорони здоров'я, освіти, культури та спорту) , закладено по 190 тисяч гривень на висвітлення діяльності управлінь.

– В реальності все це зроблено, щоб не роздувати програму, аби люди не піднімали ґвалт через великі кошти на PR мера. Приміром, минулого року на висвітлення діяльності УЖКГ було виділено 70 тисяч гривень. Хтось бачив начальника ЖКГ Полтави Сергія Сінельника на ТВ або в пресі? – говорить про нібито зайві витрати бюджетних коштів в рамках реалізації «Турботи» Олександр Шамота.

До теми: Влада Полтави збирається виділити бійцям АТО 44 тисячі гривень

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter