У Полтаві вирішували, як боротися із підприємствами, які мають борги перед Пенсійним фондом

Влада
Надія Труш3 червня 2015 о 15:131406 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві вирішували, як боротися із підприємствами, які мають борги перед Пенсійним фондом
Через тиждень новопризначений начальник Пенсійного фонду в Полтавській області представить жорсткі методи боротьби із підприємствами, які не сплачують внески.

У Полтаві вирішували, як боротися із підприємствами, які мають борги перед Пенсійним фондомВолодимир Тараторін

Володимир Тараторін, екс-віце мер Кременчука, а нині начальник Пенсійного фонду в Полтавській області, жорстко говорив із підприємствами, які мають борги перед Пенсійним фондом у Полтавській області.

В облдержадміністрації відбулася нарада щодо активізації заходів з погашення заборгованості до Пенсійного фонду на території області. Говорили про ситуацію по заборгованості у районах міста.

Київський район

На обліку управління Пенсійного фонду перебуває 204 платника. 62 страхувальника мають заборгованість. Загальна сума заборгованості із врахуванням сягає понад 55 мільйонів гривень. 17 підприємств-банкрутів. Один із найбільших боржників ВАТ «ГРЛ». Дві третини загального боргу складає борг цього підприємства. "Нафтогазгеологія" винна Пенсійному фонду майже 10 мільйонів гривень. ВАТ Полтавафарфор» – 2, 5 мільнони винен.

14 підприємств реальні до закриття в поточному році, тож цілком ймовірно, що борги цих підприємств спишуть. Тобто можливе списання 55-ти мільйонів, якщо повна ліквідація підприємств у судовому порядку таки відбудеться.

Тараторін висловив здивування, як можна списати досить солідну суму – 55 мілійонів гривень. Але зауважив, що це треба зробити, якщо це можливо.

Представник "ГРЛ" і "Склозаводу" пояснив ситуацію так: мовляв, є "Дельта-Банк", але він на стадії банкротства. Натякнув, шо цей банк має теж великі борги, по депозитним вкладам. Також натякав на численні крадіжки на підприємстві. Борг підприємства перед банком більше 4 мільйонів. Очільник Пенсійного фонду недовірливо поставився до обґрунтувань представника заводу. У відповідь прозвучало, що керівництво задову зробити нічого не може, коштів більше 2 років на підприємстві немає, а продавати нічого.

На що Тараторін попрохав підготувати звернення у прокуратуру. Хай перевірять куди пішли кошти.

– Ви віддайте те, що винне і живіть спокійно, – більш ніж зрозуміло сказав начальник пенсійного фонду. Через вас пенсіонери не отримують виплати.

Ще по київському районі 5 підприємств, мають 410 тисяч гривень заборгованості. Це ті підприємства які уже рік не звітуються до фіскальної служби. Це сварч, Полтаванафтогазбут. Екопол. Дуже смачно.

Найпроблемнішими називають підприємства, які економічно активні. Таких 666 тисяч. Найбільш проблемних – полтавський "Склозавод", який не працює з жовтня 2012 року, з 2010 людям не зараховується трудовий стаж.

Зокрема, деякі підприємства можуть стати банкротами поневолі, тобто якщо банки, які знаходяться зараз на різних рівнях банкротства, не виконають свого забов’язання перед тим чи іншим підприємством – то воно теж ризикує стати банкротом, якщо не знайде інших шляхів знайти кошти на погашення боргу.

Деякі підприємства не бажають судитися із тими, хто винен їм кошти, бояться втратити клієнтів.

– Якщо не бажаєте судитися з ними, значить будемо готувати позов проти вас, – сказав Тараторін.

Пенсіонерів у Полтавській області – 470 тисяч. Щомісяця для виплат потрібно 750 мільйонів.

Октябрський район

Найбільші боржники – виробниче об’єднанні "Знамя" і ВАТ "Букрос". Ці підприємства перебувають в стані банкрутства з 2006 року. Борги по страховим внескам складають 4 мільйони 157 тисяч гривень, по пільговим пенсіям – 18 мільйонів.

Швейна фабрика "Євростиль" має заборгованість через несвоєчасну сплату страхових внесків - 77 тисяч гривень.

Ленінський район

Підприємств-боржників у Ленінському районі немає. Але є проблеми з банкротами, які перебувають в стадії самоліквідації.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter