У Полтавській області створять обласне об’єднання Конфедерації вільних профспілок України

Влада
Ольга Матвієнко17 лютого 2016 о 17:481019 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтавській області створять обласне об’єднання Конфедерації вільних профспілок України
В основу співпраці поклали європейський досвід.

У Полтавській області створять обласне об’єднання Конфедерації вільних профспілок УкраїниУ Полтавській області створять обласне об’єднання Конфедерації вільних профспілок України. Фото надане прес-службою Полтавської обласної ради

У Полтавській області створять обласне об’єднання Конфедерації вільних профспілок України. Як повідомили у прес-службі облради, про це домовились під час зустрічі голова Конфедерації Михайло Волинець, голова обласної ради Олександр Біленький та голова облдержадміністрації Валерій Головко. У зустрічі також взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Пісоцький, депутат обласної ради Олександр Трухін, голова Київського міського об’єднання Конфедерації Петро Тулей.

Уже в березні представники влади області та новостворена організація підпишуть меморандум про співпрацю. Така практика в Україні вже існує, розповідає голова Конфедерації Михайло Волинець. Щоправда, вона дещо відрізняється від європейських традицій співпраці з профспілками.

– В Україні укладають тристоронню угоду – влада, профспілки, роботодавці. В Європі ж сюди долучаються ще і громадські організації. І у Євросоюзі жодне рішення не ухвалюється без погодження з профспілками, – ділиться досвідом Михайло Волинець.

У Полтавській області створять обласне об’єднання Конфедерації вільних профспілок УкраїниФото надане прес-службою Полтавської обласної ради

Саме у європейському форматі угоду треба укласти на Полтавщині, вирішили учасники зібрання. Цього потребують нові реалії розвитку країни і бізнесу.

– Обласна рада, як представницький орган, виражає саме інтереси громади. Тому угода, яку ми підпишемо, буде прямим втіленням європейських практик. І в такому форматі ми і будемо розвивати співпрацю з вільними профспілками – оперативно реагувати на проблеми як працівників, так і роботодавців. Вирішувати їх через постійний діалог, – сказав голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

Читайте також: Полтавська область бере шефство над сімома військовими частинами

Створення організації вільних профспілок вже давно назріло на Полтавщині, переконаний у свою чергу голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко.

– Цей майданчик має стати основою для конструктивного діалогу влади і громадськості. І важливо зрозуміти – ця основа має бути аполітичною. Бо профспілки найперше об’єднують людей, які працюють. І співпраця з ними буде побудована не на якихось політичних закликах, а на вирішенні реальних проблем, – сказав Валерій Головко.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter