Валерій Головко в Одесі домовлявся про співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями

Влада
Ольга Матвієнко9 липня 2015 о 08:0213191 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Валерій Головко в Одесі домовлявся про співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями
​Завдяки співпраці з Банком реконструкції та розвитку модернізують «Потлаватеплоенерго».

Валерій Головко в Одесі домовлявся про співпрацю з міжнародними фінансовими організаціямиВалерій Головко побував із робочим візитом в Одесі. Фото прес-служби Полтавської ОДА

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко під час робочої поїздки до Одеси разом із колегами з інших регіонів країни, представниками центральних органів влади та правоохоронних структур взяв участь у нараді під головуванням Президента України Петра Порошенка, повідомили в прес-службі Полтавської ОДА.

Одне з питань, яке, зокрема, обговорюється на нараді, стосується залучення інвестицій. Полтавщина може поділитися успішним досвідом співпраці з міжнародними фінансовими організаціями та проектами міжнародної технічної допомоги. Як прокоментував напередодні наради в Президента Валерій Головко, завдяки співпраці з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку та Північною екологічною корпорацією НЕФКО обласне КП «Полтаватеплоенерго» може провести безпреценденту реконструкцію виробничих потужностей і тепломереж у Полтаві.

– Йдеться про заміну застарілих котлів з низьким коефіцієнтом корисної дії на сучасні з ККД 95%, – пояснив керівник області. – Також замінити пальники, встановити високоефективні автоматизовані індивідуальні теплові пункти в житлових будинках. І реконструювати теплові мережі, на які припадає чи не найбільша втрата тепла під час його транспортування до осель мешканців.

Полтавською ОДА, Полтавською міською радою, ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго» та ЄБРР підписана чотирьохстороння Угода про підготовку кредитного фінансування проекту «Модернізація централізованого теплопостачання в м. Полтава». Йдеться про кредит ЄБРР у сумі до 15 млн. євро, грант Фонду Е5Р – 5 млн. євро, місцеве співфінансування – 4,5 млн. євро, кошти Фонду Чистих технологій – 4 млн. євро.

– Позитивним досвідом з іншими областями можуть поділитися кілька міст Полтавщини, – додав Валерій Головко. – Так, Миргород вже отримав два кредити від Північної екологічної корпорації НЕФКО: 970 тисяч гривень – на модернізацію вуличного освітлення та 1,8 мільйона гривень – на термомодернізацію бюджетних установ міста. Комсомольську НЕФКО погодило проектну пропозицію на модернізацію вуличного освітлення на суму 3,5 млн. гривень. Лубни планують залучити кредит НЕФКО для термомодернізації будівлі поліклінічного відділення для дорослих Лубенської комунальної центральної міської лікарні. Загальна вартість проекту – 6,6 млн. гривень.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter