Ви його не бачите, але він є: чи є в Матковського бізнес в Австрії?

Влада
Ольга Матвієнко10 лютого 2016 о 13:372065 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Ви його не бачите, але він є: чи є в Матковського бізнес в Австрії?
Головне знати, де шукати, – стверджують журналісти ГромадськогоТБ.Полтава.

Ви його не бачите, але він є: чи є в Матковського бізнес в Австрії?Андрій Матковський спочатку заперечив, а потім відмовився коментувати свій бізнес в Австрії. Фото – poltavske.tv

В інтерв’ю ГромадськомуТБ.Полтава голова фракції Блоку Петра Порошенка «Солідарність» у міській раді Андрій Матковський спочатку стверджував, що не має жодної нерухомості та бізнесу за кордоном. Проте журналісти знайшли статтю в австрійській фінансовій газеті Wirtschafts Blatt за 5 серпня 2015 року, яка підтверджує, що він має відношення до однієї з австрійських фірм.

Ви його не бачите, але він є: чи є в Матковського бізнес в Австрії?

Андрія Матковського попросили пояснити, що його пов’язує з цією фірмою та які зміни відбулися в керівництві AIMANT Group GmbH, про що повідомила газета Wirtschafts Blatt. Проте коментувати цю інформацію депутат навідріз відмовився.

– Це комерційна таємниця, – сказав він.

Згідно з даними з відкритих австрійських баз даних, Андрій Матковський є засновником (GS – Gesellschafter) підприємства під назвою AIMANT Group GmbH, що знаходиться у Відні, а його син – Павло Матковський – є директором (GF – Geschaeftsfuehrer) цієї фірми. Фірма заснована 27 квітня 2015 року, реєстраційний номер компанії – 437555 p, Андрій Матковский є власником 100% акцій.

Ви його не бачите, але він є: чи є в Матковського бізнес в Австрії?

Можна було б припустити, що це лише тезки колишнього очільника Полтави та його сина. Проте, коли журналісти вирішили дізнатися уставний капітал AIMANT Group GmbH, то знайшли виписку з торгового реєстру Австрії Firmenbuchauszug від 11 серпня 2015 року, яка виключає таку можливість. У цьому документі можна побачити дати народження Андрія (7 червня 1964 р.) та Павла (4 вересня 1987 р.) Матковських, а також суму уставного капіталу – €35000. За офіційним курсом НБУ на дату реєстрації фірми ця сума відповідала 850 тисячам гривень.

Примітно, що за австрійськими законами, задля отримання посвідки на постійне проживання необхідно заснувати бізнес у цій країні з уставним капіталам не менш ніж €35000.

Під час інтерв’ю Андрій Матковський зазначив, що йому часто приписують якісь готелі та ресторани в Австрії, проте це все брехня, адже жодних підтверджень тому немає. Цікаво, що основним напрямком діяльності австрійської фірми AIMANT Group GmbH, за даними реєстру Firmenbuchauszug, є експлуатація ресторанів і готелів.

Ви його не бачите, але він є: чи є в Матковського бізнес в Австрії?

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter