Якщо ціни у полтавських магазинах не знизять, то Головко проситиме скасувати заборону на перевірки

Влада
Ольга Матвієнко2 березня 2015 о 13:112133 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Якщо ціни у полтавських магазинах не знизять, то Головко проситиме скасувати заборону на перевірки
На думку обласної влади підвищення цін на продукти – саботаж і спекуляція.

Якщо ціни у полтавських магазинах не знизять, то Головко проситиме відмінити заборону на перевіркиЯкщо ціни на продукти не знизять, ініціюватимуть відміну заборони на перевірки. Фото – tsn.ua

Голова Полтавської обласної ради Валерій Головко дав доручення з’ясувати підстави для підвищення останніми днями цін на продукти в полтавських магазинах. На його думку, зростання вартості вітчизняних продуктів, які не містять імпортних складових, безпідставне. Попри це, ціни на складові продуктового кошику – яйця, борошно, олію, цукор, крупи – виросли подекуди в два рази.

– У п’ятницю ми провели нараду із представниками торговельних мереж і всі висловили думку, що дуже підвищення цін схоже на сплановану акцію і запевнили, що ситуацію намагаються контролювати, – доповів голова департаменту економічної діяльності Дмитро Орлов.

Також він зазначив, що перевіряючі і контролюючі органи, по суті, не мають права втручатися в діяльність підприємців. За словами голови Антимонопольного комітету в Полтавській області Володимира Оніщенка, вони спрямували запити до постачальників про залишки продукції станом на 1 лютого, але відповіді отримати не сподіваються. За словами Оніщенка, саме заборона на перевірки спричинила неконтрольований ріст цін навіть на ті продукти, які є в надлишку на складах і тим більше вироблені у минулому році із минулорічної сировини.

– Я дам доручення поспілкуватися із роздрібними мережами, поки що у цивілізованому форматі, і з’ясувати, в чому причина сьогодні такого зростання ціни, – сказав Головко. – Якщо до нас не прислухаються, то буду змушений звернутися до Прем’єр-міністра України із проханням скасувати постанову, яка забороняє перевірки суб’єктів господарювання. Перший підніму руки і буду стояти перед кабінетом Прем’єра, щоб скасували заборону на перевірки в таких умовах. Чому одні рахують копійки, а інші мають надприбутки, – сказав Головко.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter