Лідер гурту «ТІК» Віктор Бронюк: «Треба змінювати державу, починаючи з себе»

Інтерв'ю
Ольга Коваленко24 лютого 2015 о 11:441887 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Лідер гурту «ТІК» Віктор Бронюк: «Треба змінювати державу, починаючи з себе»
Віктор Бронюк у Полтаві розповів про сучасне життя гурту, поділився міркуваннями про подальшу долю країни.

Віктор Бронюк, лідер гурту ТІК, у Полтаві

Нещодавно у Полтаві відбувся концерт гурту «ТІК» у рамках Всеукраїнського туру «Люби ти Україну», про що ми вже писали на нашому сайті. Після виступу лідер гурту Віктор Бронюк залюбки поспілкувався з журналістами та розповів про сучасне життя гурту, поділився міркуваннями про подальшу долю країни.

Із найцікавішого для Вас від Віктора Бронюка про…

… публіку.

Для мене публіка однакова: немає розподілу на Схід чи Захід, чи розподілу по будь-яким іншим показникам. Я за освітою педагог, маю два дипломи. І для мене є проста аксіома, якою керуюся у житті — не буває поганих дітей, бувають погані вчителі. Так і у нашій справі – не буває поганої публіки, бувають погані артисти. Не буває поганого народу, бувають погані керівники.

У людей є одна особливість, маючи нині доступ до соцмереж, кожен як мінімум робить висновки ніби він магістр економіки, чи великий військовий стратег. Але я переконаний, щоб відбулися зміни, потрібно щоб кожен почав якісно виконувати свою роботу. На тому місці, де він знаходиться. Це в якійсь мірі утопія, але все можливо виправити. Зміни починаються з нас.

Ми звинувачуємо що президент поганий, народ поганий, а ми і є той народ. А держава – це народ, це кожен з нас, ми з вами. Треба зберігати лице і розуміти, якщо наговорювати, то це ж себе обмовляти.

… особливості майданчиків для виступу.

Полтавцям пощастило мати такий гарний концертний зал. Трохи прохолодно було, але все ж тут прекрасна акустика. Дуже велика проблема з майданчиками в Україні, а клуби зазвичай вміщують мало глядачів. Кожного разу, де б не робили концерт є публіка, яка шкодує, що немає де посидіти, інша – навпаки, щоб було місце добре потанцювати. Мені особисто подобаються майданчики, де є можливість розгулятися. Сьогодні, здалося, трохи стільці заважали. Але був і випадок у Чернівцях, коли фанати просто вилазили на стільці і вистрибували. Так завідуюча літнім амфітеатром, де проходив концерт, просила сказати людям не ламати стільці, бо вони були тільки відреставровані. Та наша публіка, безперечно, вихована та культурна.

… незручну правду.

Ми для себе проблему долара вирішили ще у 2008 році – стали працювати у національній валюті. Я вважаю, що всі прив’язки до курсів – спекуляція. Якщо ми будуємо державу, потрібно і валюту свою мати. А так як концерти плануються на півроку, а то й на рік вперед, адміністраторам та організаторам проблематично прорахувати всі коливання курсу. Зараз багато незручної правди, випливають все нові і нові проблеми, а хтось на цьому робить політику, відволікаючи людей від більш важливих речей.

… рекорд.

Так, «ТІК» потрапив у книгу рекордів України разом з Іриною Білик. Тоді піар-група Ірини Білик зафіксувала 24 концерти за місяць. Але «ТІК» має власний рекорд, коли був «тиХИЙ» тур після виходу другого альбому у нас була рекордна кількість концертів за місяць – 26-ть.

… трагічну смерть Андрія Кузьменка, лідера гурту «Скрябін».

Не думаю, що це було щось надумане. Мої друзі з Дніпропетровська були на місці аварії і адміністратор Ольга, яка їхала з Андрієм, засвідчила нещасний випадок. Насправді, хто їздив дорогою Кіровоград—Кривий Ріг, знає, що поблизу Лозоватки є два 90-градусних повороти, важко маневрувати, особливо у погану погоду – туман, чи ожеледицю. На цьому відрізку дороги, насправді, всі дерева завішені вінками. Я думаю, це була прикра випадковість, але ми повинні пам’ятати, що кожній людині назначено свій час.

… сьогоднішню ситуацію в країні.

Для мене як для історика важлива об’єктивність. Сьогодні я не можу об’єктивно говорити, тому що знаю лише частину інформації. Як громадянин, як людина не можу стояти осторонь. Пройде якийсь час, війна закінчиться, адже всі війни закінчувалися. І прийде мир... Сьогодні треба більше приділяти уваги тому, як житимемо по закінченні війни. Поки йде війна є про що писати, а на майбутнє треба думати, яку ми хочемо державу будувати, кого хочемо в ній бачити. І що скажемо своїм дітям. Сьогодні вони живуть у стресовій ситуації, адже те, що діти бачать по телебаченню та в Інтернеті — пошматовані тіла після вибуху, інші жахи, це шкодить їм. Багато запитань, але повертаємося до того, що треба змінювати державу, починаючи з себе.

На нашу долю випало велике випробування, яке ми маємо винести з гідністю. Сьогодні вже формується українська нація, адже ми знову готові до відповідальності, готові жертвувати найдорожчим в ім’я волі, свободи.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter