Про що «кричать» білборди від телеканалу «Місто»

Інтерв'ю
Валентина Зайченко12 вересня 2014 о 13:5552571 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Про що «кричать» білборди від телеканалу «Місто»
«Коло» в гостях у колег – полтавської телевізійної студії «Місто».

Про що «кричать» білборди від телеканалу «Місто»

Робота на оновленому каналі кипить – щоб поговорити з редактором та директором, довелося трохи почекати, поки буде «вікно». Адже тепер на телеканалі виходять нові програми з прямими включеннями, спецвипусками новин, тому робота не припиняється ні на хвилину.

Про новинки, які стартували 1 вересня, розповіли Олексій Черкас, генеральний директор телеканалу «Місто», та Діана Литвиненко, головний редактор студії.

Студія «Місто» – це нові програми та обладнання, яке мають лише три канали в Україні

– Навіть той, хто не дивиться телевізор, знає, що щось діється на каналі. Адже віднедавна на вулицях Полтави можна побачити незвичну рекламу про оновлений телеканал «Місто». Розкажіть детальніше, що нового пропонуєте полтавцям? Зміни стосуються тільки інформаційного наповнення? Чи також оновили й обладнання?

– Зміни проходять в комплексі по всім фронтам. По-перше, ми повністю оновили контент телеканалу, запустили нові проекти. З’явилася програма «Місто. Ранок», яка виходить у прямому ефірі по буднях з 6.30 до 8.30. Також о 7.30 кожного дня по буднях програма «Гість міста». До студії приходять різноманітні гості і у прямому ефірі обговорюють актуальні питання. Оновлені проекти «Погода» і «Астропрогноз». І принципово новий напрямок роботи на каналі – це журналістські розслідування, які стосуються саме Полтави і області, а також можновладців нашого міста, – розповів Олексій Черкас. – Відбувся повний ребрендинг каналу, який на інших телеканалах зазвичай займає до півроку, а ми зробили фактично за три тижні. Перше – це новий дизайн каналу. Що стосується технічних змін – повністю оновлена технічна база каналу. Придбали сучасний монтажний комплекс. Таких, до речі, в Україні тільки три. Також створена віртуальна студія, вона дозволяє виготовляти різноманітні програми на кшталт передвиборчих дебатів, спортивних програм тощо.

– Відтепер щосуботи на каналі виходить нова програма, яка називається «Розслідування», – доповнює Діана Литвиненко. – У Полтаві жоден канал цим серйозно не займається. Програма триватиме від 15 до 20 хвилин. Це тільки ґрунтовні та серйозні розслідування.

– Ну і, звичайно, на каналі тепер виходять найсвіжіші об’єктивні новини Полтавщини, – додає Олексій Черкас.

Про що «кричать» білборди від телеканалу «Місто»

Про що «кричать» білборди від телеканалу «Місто»Запуск оновленого телеканалу – хвилююча подія

Про що «кричать» білборди від телеканалу «Місто»Студія може мати до 32 різноманітних віртуальних фони

Про що «кричать» білборди від телеканалу «Місто»Разом з оновленням логотипу змінили і стиль ведучих

Змінилися, щоб мати «своє обличчя»

– Ви зробили за три тижні те, що інші роблять близько півроку. Чим зумовлені такі швидкі зміни? Можливо, аудиторія значно зменшилась?

– Щодо аудиторії, то, звісно, ми завжди намагаємося підвищити рейтинг нашого каналу і збільшити аудиторію. І для того щоб у цьому напрямку розвиватись, необхідно робити деякі зміни, які саме зараз і відбуваються, – розповів Олексій Миколайович.

– У Полтаві три канали. Глядачі і досі їх трохи плутають. Можливо, тому що Полтава дуже спокійна, здається, що часто людям просто байдуже. І от, щоб виділитися, ми змінили логотип, обрали яскравіші кольори, щоб бути помітнішими і більш впізнаваними, – додала Діана Литвиненко, яка вже 13 років працює у студії.

«Перестрибнули з третього на 47-й рівень»

– Як відбувався перехід до іншого формату роботи на новому обладнанні?

– Що стосується персоналу, то з журналістами і технічним персоналом були проведені тренінги. І зупинятися вчитися не збираємося. Навчання триватиме і надалі. Для підвищення якості зйомок сюжетів, як наповнення, так і технічної сторони, – сказав Олексій Миколайович.

– Допомогти провести оновлення ми запрошували київських спеціалістів. Не можна сказати, що ми мало знали до цього. Але вони нас направили. А щодо розслідувань, то тут нам потрібна була серйозна допомога, і ми її отримали, – розповіла Діана.

– Оновилася вся технічна база. Ми перейшли на формат Full HD. В результаті, глядач отримає набагато якіснішу картинку. Камери у нас вже не на касетах, а на «флешках». Це стрибок на інший рівень. Порівняно з тим, що було до цього, то ми перестрибнули не один щабель угору. Кілька років ми втратили, у нас не було оновлень матеріально-технічної бази, тому можна сказати, що ми з третього рівня стрибнули на 47-ий, – посміхається Діана. – Зараз наново вчимося і знімати, і монтувати.

– На кого рівнялися? Мали приклад для наслідування?

– Рівнялися на актуальність, на пізнаваність, нікого не копіювали, – запевнила Діана.

– Зміни – це завжди важко. Тим більше такі швидкі. Як їх сприйняв колектив?

– Вчитись завжди готові. Молодша частина колективу сприйняла з великою готовністю. Старші також вчаться, – відповіла Діана.

– У зв’язку зі змінами доводиться довше залишатися на роботі, приходити раніше для прямого ефіру. Але всі працюють з ентузіазмом. Сприймають це, як крок вперед не тільки у розвитку телеканалу, а й особистому, – говорить Олексій Черкас.

– Можливо і вакансії є?

– Ми розширили штат, але вакансій уже нема. Ми навіть не встигли оголошення дати, що потрібні монтажери і журналісти, як люди вже прийшли самі. І продовжують йти. Але більше ми вже не можемо прийняти, додала Діана Литвиненко. – Але якщо з’являються талановиті люди, які готові працювати і мають нові ідеї – ми відкриті для співпраці.

– Результат уже помітний? Зараз можна говорити про збільшення переглядів чи підвищення інтересу?

– Про інтерес вже можна говорити. Люди телефонують, цікавляться, питають. Дивляться наші ранкові ефіри. Щодо переглядів, то зараз поки що виміряти не можемо, – говорить головний редактор.

– Яку мету ставите перед собою на найближче майбутнє? До чого йдете?

– Плануємо збільшувати частку власного продукту. Зараз ми ретранслюємо канал «Тоніс». Якщо раніше у нас були стандартні новини, спорт, астропрогноз і погода, то зараз додали ранковий ефір – це плюс дві години власного виробництва. Додалися 20 хвилин журналістських розслідувань щосуботи, це також власний трудомісткий продукт. Із часом плануємо збільшувати обсяг власного продукту. В ідеалі хотілося б вийти на максимальну кількість годин і відмовитися від ретрансляції інших каналів, – говорить Діана. – Крім цього, плануємо на сайті телеканалу «Місто» запустити онлайн-трансляцію. Щоб наш канал можна було дивитися в реальному часі на сторінці в Інтернеті. На сьогодні є можливість дивитися нас на сайті, але не он-лайн. Усе, що ми знімаємо, вже три роки викладаємо і на нашій сторінці. І нові програми також там будуть.

– Звичайно, наступного року будемо переходити на цифровий формат мовлення Т2. Хоча його запуск перенесли, але ми слідкуватимемо за тим, щоб йти в ногу з часом і вчасно відреагувати на зміни, – додає Олексій Миколайович.

Про що «кричать» білборди від телеканалу «Місто»Після трьох тижнів важкої праці – заслужене святкування першого дня життя по-новому

Про що «кричать» білборди від телеканалу «Місто»

Про що «кричать» білборди від телеканалу «Місто»Олексій Черкас (по центру)

– Олексію Миколайовичу, цікаво, що донедавна у студії був інший директор, а Ви були до нього. Тепер Ви знову повернулися. Із чим пов’язане ваше повернення?

– Повернення пов’язане з бажанням колективу продовжувати роботу саме зі мною. І наші бажання збігаються.

– Це той варіант, коли нашою думкою поцікавилися, кого ми хочемо бачити директором, з ким би нам було надійно працювати. І ми відповіли, що знаємо таку людину, – додала Діана Литвиненко.

– Що б хотіли сказати для полтавців на останок розмови?

– У нас ще все попереду, – закінчив розмову Олексій Черкас.

– Дивіться наш телеканал і ви завжди будете в курсі усіх найголовніших подій. Також, звісно, повідомлятимемо глядачів про зміни та новини в роботі телеканалу. А якщо вийдемо на заповнення 24 годин ефіру, ми всім про це розкажемо, будемо про це кричати, – посміхається Діана.

Фото надані телеканалом "Місто"

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter