Шоумен і продюсер Потап: «Моя місія зараз – це діти і все, що з ними пов’язане». Відео

Інтерв'ю
Ольга Правденко15 червня 2015 о 17:261982 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Шоумен і продюсер Потап: «Моя місія зараз – це діти і все, що з ними пов’язане». Відео
Потап не розумів, як поводитися в умовах, що склалися в країні, тому пішов на проект «Голос. Діти»

Шоумен і продюсер Потап: «Моя місія зараз – це діти і все, що з ними пов’язане»

Щонеділі, коли починалося шоу «Голос. Діти», перед телеекранами завмирало чи не пів-України. Дорослі та малі з захватом дивилися виступи маленьких артистів, хвилювалися за них та аплодували, критикували членів журі чи, навпаки, схвалювали їхній вибір. Проте по закінченню проект отримав несподіване продовження – півфіналістів та фіналістів об’єднав навколо себе один із членів журі, шоумен, співак та продюсер Потап. Він організував всеукраїнський тур, в якому взяли участь десятеро маленьких новоспечених зірочок – Ганна Комякова, Катерина Манузіна, Іван Лісовий, Катерина Качановська, Поліанна Рижак, Марк Коваленко, Микита Трондін, Михайло Цар, Анастасія Багінська, Руслан Асланов.

За два тижні юні артисти об’їдуть 10 міст, а розпочалося їхнє турне 15 червня з Полтави, де в Палаці дозвілля «Листопад» відбувся перший концерт туру. Чому саме для старту обрали наше місто, як участь у проекті вплинула на життя дітей та які плани щодо їхньої та своєї творчості у Потапа, розповів сам продюсер, а також його команда.

– Таке шоу в Україні робимо вперше. Вперше проводимо дитячий тур із живим звуком та грандіозними декораціями. Усе по-справжньому. Атмосфера «Голосу» буде збережена і підкреслена. Ідея організувати концерт у Києві, на якому виступили б саме діти, виникла в Ірини Горової, вона мій партнер по бізнесу. Ірина запропонувала візуалізувати телевізійне шоу, дати шанс юним артистам. Адже після того, як завершується проект, переможці чи не одразу зникають із екранів, і потім, років через три, показують, як склалася їхня доля. Ми вирішили, що це несправедливо і діти повинні мати можливість вийти на сцену, зі своїми виступами об’їздити всю країну та не втратити свої таланти. На сцені глядачі зможуть побачити справжнє світле майбутнє України, – розповів Потап.

Свій тур розпочали з Полтави, бо тут публіка радо зустрічає артистів, а перукарі гарно стрижуть та голять

– Потапе, чому першим місто стала саме Полтава?

– Полтава перша у списку міст, в яких відбудуться концерти, тому що тут публіка завжди радісно зустрічає артистів, – говорить Потап. – По-друге, Полтава розташована на маршруті турів. Але найперша та найголовніша причина – це, звісно, ж хороша перукарня (жартує – авт.), тому що я сказав, що поїду туди, де мене добре пострижуть та поголять. Тут завжди гарно приймають, тут розкішний концертний зал «Листопад» зі зручними місцями. Із продюсерських та ідеологічних міркувань із Полтави можна починати тур та закінчувати його. Це дуже хороше місто, де смачно готують.

– Які пісні почули полтавські та почують глядачі інших міст у виконанні дітей?

– Діти виконують найкращі пісні, які співали у півфіналі та в фіналі «Голос. Діти», а також на розсуд глядачів ми представляємо новий дует – Потапа й Тетяни Решетняк. Найголовнішим же завданням було відтворити на сцені улюблену багатьма атмосферу проекту «Голос. Діти», – відповів Олег Боднарчук, режисер концерту.

Потап не розумів, як поводитися, тому пішов на проект «Голос. Діти»

– Потапе, сьогодні в нашій країні така важка політична ситуація, на Вашу думку, артист повинен підтримувати якийсь бік чи залишатися поза політикою?

– Артисти не можуть стояти осторонь ситуації в країні, вони завжди, як рупор, на передовій, відображають думку народу. Артисти не повинні когось підтримувати, але вони мають відстоювати свою думку, писати пісні, показувати свою позицію крізь власну творчість. Я, наприклад, не розумів, як поводитися, тому пішов працювати на телевізійний проект. Мені здається, що моя місія зараз – це діти і все, що з ними пов’язане: Україна, сцена, нове покоління. Я хочу вкласти ще одну цеглинку в той фундамент артистів, який буде співати через 5 років.

– На «Голосі країни» ми побачили іншого Потапа. Завжди хуліган, недбало вдягнутий, тут Ви були в піджаку з метеликом. Це була Ваша задумка чи стиліста?

– Я подивився свої фотографії та зрозумів, що з метеликом був лише на випускному і на деяких концертах. Останнім часом я схуд на 10 кілограмів, і в мене з’явилося місце для цього метелика. Тож і вирішив, чому не використати його правильно? (жартує – авт.). Знаєте, «Голос» зобов’язує такий мати вигляд, адже поруч зі мною сиділи досвідчені артисти, динозаври, можна сказати – Вакарчук, Пономарьов, Кароль. Метелик був такий своєрідний захист. Ідея належить людям, які зі мною працюють, зокрема Ірині Горовій.

– До слова, Потапе, Ви чи не вперше публічно заговорили на проекті «Голос. Діти» українською мовою.

– Ви що не знали, що я українськомовний хлопець? У мене є й пісні українською мовою. Я розумію українську, говорю нею. Просто на проекті мене взагалі побачили вперше. Адже до цього всі думали, що Потап – це хлопець в кепці, який співає з кучерявою дівчиною. Ніхто ж не знав, що в мене дві вищі освіти – акторська та режисерська, я аранжувальник пісень. Це вперше, коли я себе показав.

– Діти, розкажіть, що для вас значить цей проект, які очікування від нього?

Марк Коваленко: «Я дуже радий і вдячний Потапу, що він вирішив організувати такий великий тур по Україні та дав нам можливість показати себе».

Поліанна Рижак: «Для мене тур – це пізнання нового, того, що можна використати в житті».

Катерина Качановська: «Для мене – це дуже великий досвід і я рада, що в турі беруть участь саме півфіналісти та фіналісти, ми настільки здружилися, стали, як сім’я, ти розумієш, що цей проект – не просто якийсь конкурс чи проект, на ньому ти зустрів людей, із якими будеш разом іти по життю».

Потапе, одна справа співати з колегами по цеху на одній сцені, а інша – судити разом учасників шоу «Голос країни». У вас часом виникали сварки, особливо зі Славком Вакарчуком, як після цього складалися стосунки поза кулісами?

– Всі сварки, все що відбувалося на шоу – було по-справжньому, але за кулісами, ми не сварилися, там ми друзі, залишали дискусії на полі бою. Із дітьми ж взагалі все по-іншому, інше шоу, в якому немає Славка, він не може там себе проявити.

– Ви також член журі нового комедійного телешоу «Ліга сміху», яке є чемпіонатом України з гумору, як гадаєте, чи вдалося «Лізі сміху» стати достойною відповіддю КВН?

– «Ліга сміху» зможе стати не аналогом, а чимось більшим за КВН. Це дуже прикольне шоу, я не хочу критикувати КВН, але він уже застарий, хоча й смішний теж. У «Лізі сміху» все набагато демократичніше, це молодий проект, який вже встиг наробити багато галасу.

ДОВІДКА «КОЛА»

У рамках туру «Потап. Діти» учасники виконають популярні пісні для всіх українців, в тому числі для вихованців інтернатів, дитячих будинків, притулків, із якими співпрацюють організатори шоу.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter