Із церкви на Полтавщині викрали ікони

Кримінал
Ольга Матвієнко6 липня 2015 о 13:511035 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Із церкви на Полтавщині викрали ікони
​Зловмисник обікрав церкву і зробив спробу крадіжки із іншої в Миргородському районі.

Із церкви на Полтавщині викрали ікониЦеркви, на які замахнувся зловмисник, знаходяться у Миргородському районі. Фото – www.mvs.gov.ua

У селах Комишня і Зуївці Миргородського району об’єктом злочинних посягань 35-річного раніше судимого мешканця Сум стали церкви. В УМВС у Полтавській області повідомили, що злочинець обирав церкви лише в сільській місцевості, де були відсутні будь-які засоби безпеки. Викрадав найцінніше – ікони.

До теми: В Опішні зруйнували капличку цілителя Пантелеймона

Зловити чоловіка вдалося після невдалої спроби потрапити у церкву і в селі Комишня. Автомобіль невідомого помітили місцеві жителі саме тоді, коли він намагався відігнути металеві грати вікна. Про підозрілу машину неподалік церкви повідомили сільському голові, який зателефонував до міліції.

Сполоханий крадій залишив авто і зник у невідомому напрямку.

– Після отримання повідомлення про проникнення до церкви працівники міліції негайно виїхали на місце події. Зловмисник до приїзду групи вже встиг втекти. Проте, завдяки професійним діям правоохоронців, крадія все ж таки вдалося спіймати, – розповів Володимир Река, начальник Миргородського міськвідділу міліції.

Із церкви на Полтавщині викрали ікониІз церков чоловік виносив найцінніше - ікони. Фото – www.mvs.gov.ua

Зловмисника доставили до міського відділу міліції. Саме під час дачі свідчень чоловік зізнався, що раніше обікрав Свято-Преображенську церкву в селі Зуївці. Звідти виніс чотири ікони та дві скриньки обрядового призначення. Сума завданого збитку попередньо становить близько 3 тисяч гривень.

За крадіжку підозрюваний може повернутися до в’язниці на строк від трьох до шести років.

Із церкви на Полтавщині викрали ікониЗатриманий раніше вже був засуджений. Фото – www.mvs.gov.ua

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter