На Полтавщині знайшли зниклих матір і трьох дітей – одне маля мертве

Кримінал
Надія Труш5 серпня 2014 о 13:144774 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині знайшли зниклих матір і трьох дітей – одне маля мертве
У Козельщинському районі на Полтавщині матір трьох неповнолітніх дітей залишила їх у лісовому масиві, а сама подалася відпочивати. Через кілька днів дітей знайшли, найменша дитина – померла.

Прокуратура розпочала процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо жінки, яка залишила дітей у небезпеці, йдеться на офіційному сайті Прокуратури Полтавської області. Нагадаємо, раніше ми писали, що міліціонери розшукують жінку, яка зникла разом з трьома дітьми.

– Слідчим відділом Козельщинського РВ УМВС України в Полтавській області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом безвісти зниклої мешканки Козельщинського району, 1981 р. н., та її трьох малолітніх дітей – 2009, 2011 та 2013 р. н., з попередньою правовою кваліфікацією за п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство двох і більше осіб). – повідомили на сайті Прокуратури. – У ході судового розслідування у з’ясовано, що 30 липня матір залишила дітей у лісовому масиві на відстані декількох кілометрів від населеного пункту, а сама поїхала відпочивати до знайомих у Комсомольськ.

Мама сукаМаксим і Аня не відповідали на голоси людей, що шукали їх, бо слухалися маму. фото mvs.gov.ua

Дітей знайшли 3 серпня, старші дітки були вкрай виснажені, поряд був труп найменшої дитини. На сайті обласної міліції повідомляють: історія, яка сталася на Козельщині, сколихнула весь район та привела в шок навіть досвідчених правоохоронців з усієї області.

Про те, що зникла 33-річна жінка з трьома маленькими дітьми, повідомила до міліції її сусідка. Останній раз її, нібито, напідпитку бачили на місцевому пляжі, а далі вона зникла у невідомому напрямку. Правоохоронці обшукали територію всього села, навколишні лісові масиви, водоймище, опитували населення, але пошуки не дали результатів.

Мати покинула дітей і не змогла згадати, де вони

Через деякий час матір знайшли, але дітей разом з нею не було.

– Я не знаю, де мої діти, нічого не пам’ятаю, - так пояснювала міліціонерам нетвереза жінка. Правоохоронці з’ясували, що вона вже третю добу відпочиває у малознайомих людей, але про місце перебування 5-річної, 3-річного та півторарічної нічого не змогла повідомити.

Діток шукали в лісах, на болотах, на берегах річки Псел. Всього правоохоронці обійшли близько 100 гектарів місцевості. Малят постійно кликали, але все марно. На допомогу залучилося місцеве населення, працівники лісового господарства, мисливці.

Мама сукаДітей знайшов місцевий пастух

А 3 серпня місцевий пастух, вигнавши худобу на пасовище, побачив маленький дитячий черевик і одразу ж покликав людей. До лісу знову направилась група правоохоронців. Підійшовши ближче міліціонери побачили маленькі силуети, які ховалися за деревами. Міліціонери кликали дітей, але вони не йшли.

– Ми нікуди не підемо, мама наказала сидіти і ховатись за деревами – так відповідали правоохоронцям, які кілька днів розшукували їх. Роздягнені, налякані, виснажені та голодні, двоє малих дітей стояли ледь живі. Неподалік стояв візочок, в якому лежав мертвий малюк.

– Сестричка в колясці не ворушиться і не плаче, – говорила міліціонерам дівчинка, показуючи на візок.

Виявилося, діти не раз чули голоси, які щось кричали, кликали, бачили світло ліхтарів вночі, але сиділи тихо і ховались, бо так наказала матір. Зараз діти у лікарні. Медики зробили усе можливе, щоб на їх обличчях знову засяяла усмішка. Зараз вони граються, бешкетують і майже забули жах, який пережили. Але сумують, що поруч немає маленької сестрички, кажуть міліціонери.

Стосовно жінки порушено кримінальне провадження за частиною 3 ст.135 (залишення в небезпеці особи, яка позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство) Кримінального кодексу України. За скоєне матері загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Також читайте

У Полтаві знайшли дитину, яка зникла на пляжі




Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter