Матір, яка покинула дітей в лісі, двічі оскаржила вирок суду

Кримінал
25 лютого 2015 о 17:021046 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Матір, яка покинула дітей в лісі, двічі оскаржила вирок суду
В апеляційній та касаційних скаргах жінка зазначала, що Козельщинським районним судом при винесенні вироку не враховано її щире каяття.

Матір, яка покинула дітей в лісі і втратила через це маля, двічі оскаржила вирок судуМатір, яка покинула дітей в лісі і втратила через це маля, двічі оскаржила вирок суду. фото svit24.net

Апелювала до того, що визнала провину і має на утриманні двох неповнолітніх дітей.

Мати, з вини якої одне маля загинуло, також просила суд призначити більш м'яке покарання, ніж передбачено законом або звільнити від відбування покарання з випробуванням.

Нагадаємо, 33-річна мешканка Козельщинського району була засуджена на 5
років позбавлення волі за ч. 3 ст. 135 КК України (явне залишення матір'ю без допомоги малолітніх, що спричинило смерть). Матір трьох неповнолітніх дітей залишила їх у лісовому масиві, а сама подалася відпочивати. Через кілька днів дітей знайшли, найменша дитина – померла.

– Перевіривши доводи скаржниці, і Апеляційний суд Полтавської області, і Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ відмовили у задоволенні скарг. У постановах суди констатували, що призначене покарання жінці є обґрунтованим, відповідає ступеню тяжкості вчиненого діяння. А наявність у неї на утриманні двох неповнолітніх дітей судом першої інстанції обґрунтовано не враховано, як обставина, що пом'якшує покарання, оскільки засуджена вчинила злочин проти життя і здоров'я цих дітей, - говорить старший прокурор відділу організації участі прокурорів у кримінальному провадженні в суді прокуратури області Артем Пархоменко.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter