На Полтавщині група шахраїв набрала у банку 400 тис. грн кредитів на підставних осіб

Кримінал
Олег Апостолов9 лютого 2015 о 16:091008 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині група шахраїв набрала у банку 400 тис. грн кредитів на підставних осіб
Підозрюваним загрожує від 5 до 12 років ув'язнення.

На Полтавщині група шахраїв набрала у банку 400 тис. грн кредитів на підставних осібУ Кременчуці судитимуть групу "кредитних" шахраїв

У Кременчуці судитимуть організовану злочинну групу, яка завдала банку понад 400 тис. грн збитків. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Полтавської області

Прокуратурою Полтавської області затверджено та направлено до суду для розгляду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо трьох осіб, які упродовж 2013 року завдали одному з банків Кременчука понад 400 тис. грн збитків.

За словами прокурора Ігоря Сорокіна, під час досудового розслідування встановлено, що кременчуцький підприємець підшуковував на території області громадян, які ведуть аморальний спосіб життя, і переконував їх узяти на своє ім’я кредит, запевняючи при цьому, що у подальшому повертати його не потрібно.

Коли людина погоджувалася, він телефонував своїй спільниці (працівниці кредитного відділу однієї з банківських установ Кременчука) і домовлявся про якнайшвидше оформлення кредиту, повідомив Ігор Сорокін.

Третя учасниця організованої групи відповідала за зовнішній вигляд підставних осіб, надаючи їм речі для перевдягання.

Супроводжуючи вже переодягнених людей до відділення банку, жінка представлялася родичкою чи знайомою особи і контролювала хід їхніх дій, зазначив Ігор Сорокін та додав, що учасники групи заздалегідь підробляли довідки про доходи, домовлялись про номери телефонів, на які телефонувала служба безпеки для перевірки правильності поданої заяви.

Члени організованої злочинної групи обвинувачуються за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах організованою групою), ч.ч. 3, 4 ст. 358 (підроблення та використання завідомо підробленого документа), ч. 1 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України. У кримінальному провадженні – 14 епізодів.

Підозрюваним загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна, – у свою чергу повідомила «Колу» керівник прес-служби прокуратури Полтавської області Людмила Іващук.

До теми - Полтавців попередили про шахраїв, які вимагають гроші за полонених «ДНРівцями» та «ЛНРівцями»

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter