На Полтавщині «місцеві» бензин та дизельне паливо розбавляли імпортованими з Росії домішками (ФОТО)

Кримінал
Ольга Матвієнко30 листопада 2015 о 15:291599 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині «місцеві» бензин та дизельне паливо розбавляли імпортованими з Росії домішками (ФОТО)
Змішане паливо продавали без сплати акцизного податку на АЗС у трьох областях.

Слідчі оперативного управління Головного управління Державної фіскальної служби у Полтавській області викрили схему незаконного виготовлення та збуту підакцизних товарів. Як повідомили у прес-службі податкової, на одній із нафтобаз Полтавської області заводський бензин змішували із ввезеними з Російської Федерації хімічними домішками. Потім продукцію легалізували, продаючи її без сплати акцизного податку на автозаправних станціях Полтавської, Харківської та Дніпропетровської областей.

На Полтавщині бензин та дизельне паливо розбавляли хімічними речовинами з РосіїУ Полтавській області припинили незаконну діяльність на одній із нафтобаз. Фото прес-служби ГУ ДФС

– Встановлено, що на території однієї з нафтобаз Полтавської області здійснюється розвантаження та завантаження залізничних і автомобільних цистерн з хімічними компонентами – дистилятом газового конденсату, фракції ізепентанової, інших присадок і фракцій, імпортованих з Російської Федерації, та із використанням обладнання нафтобази проводиться їх змішування з заводським бензином і дизельним пальним. Отримана таким чином суміш під виглядом імпортованого палива доставлялася на АЗС, де і реалізовувалася кінцевим споживачам без сплати акцизного податку, – розповів Олег Лєднік, перший заступник начальника ГУ ДФС у Полтавській області.

Читайте також: На Полтавщині блокували діяльність конвертцентру з щомісячним обігом у 30 мільйонів гривень

У ході досудового розслідування кримінального провадження за ознаками злочинів, передбачених статтею 204 (незаконний обіг підакцизних товарів) та 212 Кримінального кодексу України (умисне ухилення від сплати податків) працівники податкової міліції провели обшуки на території нафтобази, у виробничих, складських та офісних приміщеннях.

Із незаконного обігу вилучили майже 4 тисячі тонн паливно-мастильних матеріалів та компонентів, орієнтовна вартість яких становить понад 66 млн грн, обладнання, за допомогою якого здійснювався технічний процес змішування, фінансово-господарська документація, документи митного оформлення вантажів, печатки, штампи, комп’ютерна техніка та носії інформації.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter