На Полтавщині псевдоміліціонер забрав чужу автівку та вимагав 5 тисяч гривень

Кримінал
Аліна Літвінова16 жовтня 2015 о 11:06813 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині псевдоміліціонер забрав чужу автівку та вимагав 5 тисяч гривень
Потерпілий, у якого «арештували» машину, – мешканець Дніпропетровської області, котрий був проїздом у Комсомольську.

На Полтавщині псевдоміліціонер забрав чужу автівку та вимагав 5 тисяч гривеньnews.bigmir.net

Правоохоронним органам повідомили про незаконне заволодіння транспортним засобом. 21-річний мешканець Дніпропетровської області розповів правоохоронцям, що проїздом був у Комсомольску на власному автомобілі, повідомляють на сайті УМВС в Полтавській області. Під час стоянки до нього підійшов невідомий, представився працівником міліції та сказав, що його автомобіль ВАЗ-2106 перебуває у розшуку. Розгублений потерпілий навіть не здогадався запитати про службове посвідчення правоохоронця та просто віддав ключі від автомобіля, водійське посвідчення, паспорт та документи на автомобіль.

Після цього псевдоміліціонер повідомив, що віджене легковик на штраф-майданчик. Також додав, що за безперешкодне повернення автомобіля та уникнення кримінальної відповідальності власник має заплатити йому 5 тисяч гривень.

У ході проведених розшукових заходів правоохоронцями було встановлено, що до скоєного причетний 22-річний житель Комсомольська, який не є працівником міліції. Правоохоронці Комсомольського міськвідділу міліції затримали зловмисника, а суд обрав відносно нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідчі вилучили автомобіль та вже повернули законному власнику.

За фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter