На Полтавщині СБУ затримала військову-дезертира

Кримінал
Ольга Матвієнко8 серпня 2016 о 12:101147 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині СБУ затримала військову-дезертира
​Жінку затримали, коли вона приїхала погостювати до батьків із окупованого Криму.

 На Полтавщині СБУ затримала військовослужбовця-сепаратистку із КримуНа Полтавщині жінку затримали за дезертирство. Фото – legalquest.ru

Співробітники Управління Служби безпеки України в Полтавській області спільно з військовою прокуратурою затримали у селищі Котельва на Полтавщині військовослужбовця, яка після незаконної анексії Криму дезертирувала та перейшла на бік окупантів. Про це повідомили у прес-службі УСБУ у Полтавській області.

Мешканка Полтавської області у 2013 році переїхала до Криму. Вона проходила військову службу в частині, яка дислокувалася у Севастополі, на посаді механіка радіорелейної станції. Після захоплення півострову жінка отримала громадянство Росії та перейшла на військову службу до окупантів.

До теми: У Полтавській області засудили військового за втечу з частини

Співробітники спецслужби встановили, що колишня військовослужбовець Збройних сил України наприкінці липня приїхала до батьків на Полтавщину. Зрадниця планувала отримати український паспорт на інше прізвище, щоб вільно пересуватися країною.

За фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 408 Кримінального кодексу України – дезертирство, тобто самовільне залишення військової частини або місця служби з метою ухилитися від військової служби, а також нез’явлення з тією самою метою на службу у разі призначення, переведення, з відрядження, відпустки або з лікувального закладу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Триває досудове слідство.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter