Під час обшуку в будинку хабарниці із полтавської МСЕК на правоохоронців спустили собаку

Кримінал
Ольга Матвієнко30 липня 2015 о 17:222877 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Під час обшуку в будинку хабарниці із полтавської МСЕК на правоохоронців спустили собаку
Керівник закладу вимагала 1,5 тисячі доларів за продовження інвалідності пацієнту без нирки.

Під час обшуку в будинку хабарниці із полтавської МСЕК на правоохоронців спустили собакуКерівницю одного із закладів МСЕК зловили з хабарем. Фото – p-p.com.ua

Працівники управління протидії злочинності в сфері економіки УМВС викрили корупційну схему, організовану службовою особою одного із закладів медико-соціальної експертизи (МСЕК). Жінка вимагала 1,5 тисячі доларів за переоформлення інвалідності пацієнтові, у якого вирізали нирку, повідомляють в УМВС у Полтавській області.

Як повідомив начальник міліції Полтавщини Олег Бех, правоохоронці задокументували факт вимагання та отримання грошей.

– Під час передачі грошей була затримана 51-річна посередниця – медсестра однієї із полтавських лікарень. Ініціатором же вимагання і отримувачем неправомірної вигоди є 62-річна керівниця одного із закладів медико-соціальної експертизи області, – уточнив Олег Бех.

Читайте також: У Кременчуці директор навчального закладу сама собі виплатила 30 тисяч

За інформацією управління протидії злочинності в сфері економіки, вказану службову особу вже понижували у посаді.

При проведенні санкціонованого судом обшуку за місцем мешкання фігурантки, господарі будинку чинили жорсткий опір працівникам міліції. На одного із правоохоронців господар спустив бійцівського пса. Унаслідок нападу собаки оперативник отримав тілесні ушкодження. Постраждалого правоохоронця доправили до медичного закладу та надали необхідну медичну допомогу.

Під час обшуку в будинку підозрюваної були виявлені та вилучені зброя та боєприпаси: граната РГД-5, обріз мисливської рушниці в зарядженому стані, три незареєстровані спецзасоби для відстрілу патронів з гумовими кулями, незареєстровану мисливську рушницю, більше ста патронів калібру 7,62 мм та 5,45 мм. Крім того, правоохоронці вилучили документи, що підтверджують корупційну діяльність посадовця.

Якщо суд визнає порушницю винною, то їй загрожує позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна. Також санкції статті Кримінального кодексу передбачають заборону обіймати посади чи займатися профільною діяльністю на три роки.

Вирішується питання про оголошення підозри фігурантам кримінального провадження, а також про обрання їм запобіжного заходу.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter