Полтавка інсценувала напад, бо боялась сказати батькам про витрачені гроші

Кримінал
Аліна Літвінова4 січня 2016 о 13:211861 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавка інсценувала напад, бо боялась сказати батькам про витрачені гроші
25-річна дівчина навіть порізала себе канцелярським ножем, щоб було більш правдоподібно.

Полтавка інсценувала напад, бо боялась сказати батькам про витрачені грошіФото – ua.112.ua

25-річна дівчина повідомила правоохоронцям, що невідомий чоловік підійшов до неї ззаду, підставивши ніж під горло, забрав жіночу сумку з грошима та особистими речами. Щоб підтвердити свої слова, показала порізи на горлі від ножа, йдеться на сайті ГУНП в Полтавській області.

Працівники поліції розпочали кримінальне провадження за статтею 187 Кримінального кодексу України (розбій). З метою встановлення особи злочинця вирішили насамперед переглянути відео із камер спостереження, які встановлені на приміщеннях у районі скоєння нападу.

Проте безпосереднє місце скоєння нападу на жодній з відеокамер не було зафіксоване. А на відео з інших камер, де була зафіксована потерпіла, працівники поліції побачили неправдивість інформації, яку потерпіла повідомила.

Жінка відразу зізналась, що історію з нападом вигадала. Причина – боялась повідомити батькам про те, що витратила усю отриману за попередній місяць зарплату і через це їй нічим заплатити за оренду квартири. Для більшої правдоподібності на горлі зробила порізи канцелярським ножем.

Зважаючи на всі обставини, було відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 383 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину). Санкція статті передбачає покарання у виді виправних робіт на строк до двох років або арешт на строк до шести місяців, а також обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на строк до двох років.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter