Полтавська область підготувалася до нового опалювального сезону

Суспільство
Ольга Матвієнко2 жовтня 2015 о 18:111244 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавська область підготувалася до нового опалювального сезону
100% об’єктів соціальної сфери готові до зими.

Полтавська область підготувалася до нового опалювального сезонуПолтавська область готова до опалювального сезону. Фото – www.volynnews.com

28-29 вересня фахівцями Мінрегіону здійснено виїзне ознайомлення зі станом підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до осінньо-зимового періоду 2015-2016 років Полтавської області.

Так, в Полтавській області протягом 2015 року проведено роботи з модернізації, реконструкції, технічного переоснащення, дооснащення, заміни котлів та котельного обладнання, направлені на скорочення споживання природного газу.

Станом на 1 жовтня комплексно підготовлено до функціонування в осінньо-зимовий період 6 717 житлових будинків, що становить 100%. Об’єкти соціальної сфери області – 695 шкіл, 616 дитячих садків та 128 закладів охорони здоров’я були підготовлені на 100%.

Читайте також: У Департаменті праці та соцзахисту відповіли на найпоширеніші питання полтавців щодо субсидій

Підприємствами водопровідно-каналізаційного господарства було проведено ремонт або заміну 76,3 км водопровідних мереж, 7,7 км каналізаційних мереж, що становить 100%.

В тепловому господарстві станом на 1 жовтня підготовлено 778 котелень (100%), в тому числі 486 комунальних котелень місцевих рад (із врахуванням сільських та селищних котелень).

Крім того, капітально відремонтовано або реконструйовано 12 котелень, замінено 17 котлів та капітально відремонтовано 10 котлів, підготовлено 393,4 км теплових мереж (у двотрубному обчисленні) та замінено 17,6 км теплових мереж, що складає 100%,

На даний час завершилась підготовка до опалювального періоду 2015/16 року об’єктів теплопостачання в Гребінківському, Диканському, Миргородському, Новосанжарському, Оржицькому та Шишацькому районах, а також реконструкція котельні по вул. Фрунзе, в Полтаві з заміною котельних агрегатів, газового обладнання та систем автоматизації.

Полтавська область співпрацює з Міжнародними фінансовими організаціями. Так, із Європейським Банком Реконструкції та Розвитку в м. Кременчук дійшли домовленості щодо покращення стану освітлення вулиць ліхтарями, які працюють від сонячної енергії, системи водопостачання та заплановано провести модернізацію 5 котелень на ТЕЦ ВАТ «Крюківський вагонобудівний завод» до 2017 року.

За підтримки міжнародної Північно-Екологічної Фінансової Корпорації НЕФКО на вулицях у м. Миргород встановлено освітлення, а саме 10 сонячних ліхтарів.

Також наданий час реалізується пілотний проект «Місцеві альтернативні джерела енергії: м.Миргород», який фінансується Незалежним Агентством Федерального уряду США з міжнародного розвитку (USAID) і впроваджується ВБО «Інститут місцевого розвитку».

Реалізовано проект «Енергоефективна реновація дитячого садочка №5 м Миргород», який підтримано міжнародною організацією «Німецьке товариство інтернаціональної співпраці» (GIZ). В садочку встановлено систему, яка працює на альтернативних видах енергії та за допомогою сонячних батарей дає змогу нагрівати воду для використання.

Нагадаємо, перевірки стану готовності регіонів до опалювального сезону розпочалися фахівцями Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 15 вересня на виконання наказу Мінрегіону від 16.09.2015 № 232 «Деякі питання підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до осінньо-зимового періоду 2015-2016 років».

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter