Полтавцям розповіли, як уникнути шахрайства із картками

Кримінал
18 березня 2015 о 18:151553 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавцям розповіли, як уникнути шахрайства із картками
На Полтавщині таких випадків – 20.

Полтавцям розповіли, як уникнути шахрайства із карткамиПолтавцям розповіли, як уникнути шахрайства із картками. фото galnet.org

Нагадаємо, через неоголошену війну шахраї знаходять нові способи ошукати. Але й від старих та добре перевірених не відмовляються. Проблему розглядали сьогодні, 18 березня, на прес-конференції в УМВС в Полтавській області.

– Як працюють шахраї: як правило, телефонують із прихованого номеру, повідомляють про те, що нібито виникла технічна проблема з обслуговування картки, а для усунення цього недоліку прохають уточнити ту чи іншу конфіденційну інформацію власника рахунку, – говорить Олександр Кравченко, начальник сектору боротьби з кіберзлочинністю УМВС в Полтавській області.

Ще один варіант – вимога погасити кредитну заборгованість, пояснюють правоохоронці. Шахраї можуть назвати конкретний рахунок для перерахування коштів.

– Зазвичай це один із транзитних рахунків, відслідкувати потім куди саме йдуть кошти, може бути проблематично, – каже Кравченко.

Що слід робити:

- уникати незрозумілих платіжних операцій. Якщо людина представляється працівником банку, вимагайте його персональні дані та номер телефону (шахраї часто телефонують із прихованих номерів). Далі перевірте отриману інформацію у банківській установі.

- не варто повідомляти іншим конфіденційну інформацію, тобто не слід розголошувати реквізити банківських карт, пін-коди, персональні дані, секретні коди тощо.

Якщо ж потрапили на гачок шахрая:

- слід зберегти смс-листування та історію телефонних дзвінків. Можна зробити фото.

- отримайте у банку роздруківку із власним банківським рахунком. Ця інформація дозволить слідчим встановити рахунок, на який були перераховані кошти.

- зверніться до міліції.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter