Прокуратура Полтави вимагатиме повернути у власність держави будівлю ХІХ століття

Кримінал
Олег Апостолов10 березня 2015 о 16:431067 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Прокуратура Полтави вимагатиме повернути у власність держави будівлю ХІХ століття
Наразі у приміщенні діє Школа боротьби.

Прокуратура Полтави вимагатиме повернути у власність держави будівлю ХІХ століттяІсторична будівля на Жовтневій, 37. Фото С. Клименка

Прокуратура Полтави звернулася до господарського суду Полтавської області з позовною заявою про повернення у власність держави адміністративної будівлі, розташованої за адресою: вул. Жовтнева, 37. Про це повідомила старший прокурор відділу представництва інтересів громадян і держави в судах прокуратури Полтави Ольга Сорочинська.

«Указаний об’єкт загальною площею понад 2 тис. кв. м та вартістю більше 30 млн. грн. перебуває на балансі Полтавської обласної ради професійних спілок, однак правових підстав для користування та розпорядження цим майном у профспілки немає. Адже Верховною Радою України майно підприємств, установ та організацій колишнього СРСР, серед якого і майно професійних спілок, визначено державною власністю», - зазначила Ольга Сорочинська.

Окрім цього, за словами прокурора, в Полтавському бюро технічної інвентаризації цей будинок перебуває на обліку як безхазяйне нерухоме майно.

Ураховуючи вказані обставини, а також історичну цінність будівлі (пам’ятка архітектури ХІХ століття), прокуратура міста вжила заходів представницького характеру в інтересах держави з метою належного збереження об’єкта нерухомості.


Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter