Щонайменше вісім крадіжок скоїли двоє жителів Гадяцького району

Кримінал
Наталія Сіробаб19 травня 2015 о 17:59778 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Щонайменше вісім крадіжок скоїли двоє жителів Гадяцького району
Лише з початку року до Гадяцького райвідділу міліції надійшли 23 заяви від громадян про зникнення авто- та мототранспорту.

Щонайменше вісім крадіжок скоїли двоє жителів Гадяцького районуЩонайменше вісім крадіжок скоїли двоє жителів Гадяцького району, фото з сайту vidido.ua

Найчастіше викрадали мопеди та скутери, які господарі залишали без нагляду, повідомляють на сайті полтавських правоохоронців.

Працівники міліції провели низку оперативно-розшукових заходів, які згодом дали свій результат.

Причетними до злочинів виявилися двоє жителів одного із сіл Гадяцького району. Одному з викрадачів 19 років, іншому – 22.

Зловмисники працювали за однією схемою: приїздили до райцентру, ходили вулицями міста і підшукували відповідний транспорт. Обравши мопед чи скутер без нагляду, чекали слушної нагоди та викрадали. До рук крадіїв іноді потрапляли ще й велосипеди, залишені без нагляду біля будинків та магазинів. Крадіжки скоювали як поодинці, так і спільно. Оперативники вже довели причетність підозрюваних до 8 злочинів.

Викрадене зловмисники відразу продавали знайомому на запчастини. Виручені гроші витрачали на власні потреби.

За фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за статтями 185 (крадіжка) та 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує позбавлення волі строком до десяти років.

Нагадаємо, у Кременчуці затримали серійного крадія-наркомана під’їздів.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter