У Кременчуці невідомі зіпсували графіті, присвячені Революції Гідності та Шевченку

Кримінал
Ольга Матвієнко20 квітня 2015 о 10:081447 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Кременчуці невідомі зіпсували графіті, присвячені Революції Гідності та Шевченку
Вандали поглумилися над пам'яттю Тараса Шевченка та Героїв Небесної сотні.

У Кременчуці невідомі зіпсували графітіВандали зіпсували патріотичне графіті в Кременчуці. Фото – www.telegraf.in.ua

Вночі або рано зранку 19 квітня вандали облили коричневою фарбою художнє зображення, яке знаходиться в районі Електростанції у Кременчуці. Про це повідомляє видання ТелеграфЪ.

Нагадаємо, графіті відкрили минулого року до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка і воно було першим в Україні, який поєднував тему Кобзаря та Революції Гідності. Кременчуцький художник Сергій Брильов зазначив:

– Те, що ви бачите, відбулося вночі, або дуже рано вранці. Авжеж, не факт, що покидьків знайдуть, проте хай всі бачать «культурний» рівень цих нелюдів. Є вже багато охочих допомогти, і як тільки буде хоча б чотири-п’ять днів сухої сонячної погоди, можна буде зайнятися реставраційними роботами.

У Кременчуці невідомі зіпсували графітіФото – www.telegraf.in.ua

За фактом дзвінків від кременчужан на місце події прибула слідчо-оперативна група міліції. Як повідомили в прес-службі міського відділу міліції, порушення внесено до єдиного реєстру, зараз дається юридична оцінка скоєного.

Свідків події просять повідомити на лінію 102, а також у кого на відеореєстраторі зафіксований факт пошкодження графіті надсилайте на пошту ТелеграфЪ з позначкою «Графіті Шевченко» (telegraf.in.ua@gmail.com).

Нагадаємо, що нацистською символікою обмалювали два пам’ятні знаки Небесній сотні у Полтаві.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter