У Кременчуці працював конвертаційний центр із багатомільйонним оборотом

Кримінал
Ольга Матвієнко27 квітня 2016 о 08:421149 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Кременчуці працював конвертаційний центр із багатомільйонним оборотом
Конвертцентр обслуговував Полтавську, Кіровоградську, Київську області і столицю.

У Кременчуці працював конвертаційний центр із багатомільйонним оборотомЧерез конвертцентр щомісяця проходило більше 50 млн грн. Фото надане прес-службою УСБУ у Полтавській області

У Кременчуці співробітники Служби безпеки України спільно з податківцями припинили діяльність міжрегіонального конвертаційного центру з щомісячним оборотом у понад п’ятдесят мільйонів гривень. Про це повідомили у прес-службі УСБУ у Полтавській області.

Конвертцентр обслуговував більше двадцяти комерційних структур із Полтавської, Кіровоградської, Київської областей та столиці. Підприємці, які займаються сільськогосподарським бізнесом, через безтоварні операції з фіктивними фірмами переводили кошти в готівку.

Правоохоронці затримали організаторів «конверту» під час отримання в касі одного з комерційних банків майже двох мільйонів «відмитих» гривень.

У Кременчуці працював конвертаційний центр із багатомільйонним оборотомФото надане прес-службою УСБУ у Полтавській області

Під час обшуків у офісах конвертаційного центру, місцях проживання організаторів та підставних директорів, автомобілях співробітники спецслужби та прокуратури виявили ще 3,3 мільйона гривень, приготовлені до видачі клієнтам. У ділків також вилучили двадцять печаток фіктивних підприємств, чекові книжки, платіжні картки, бухгалтерську документацію на проведені «конвертом» тіньові операції та комп’ютерну техніку.

У Кременчуці працював конвертаційний центр із багатомільйонним оборотомФото надане прес-службою УСБУ у Полтавській області

Співробітники СБ України блокували декілька банківських рахунків, задіяних у роботі конвертцентру, та електронну звітність фіктивних підприємств.

За фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter