У Лубнах шахраї «підчистили» картку пенсіонерки на 8 тисяч

Кримінал
Ольга Матвієнко30 листопада 2015 о 11:37860 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Лубнах шахраї «підчистили» картку пенсіонерки на 8 тисяч
Потерпіла по телефону надиктувала номер картки та пін-код.

У Лубнах шахраї «підчистили» картку пенсіонерки на 8 тисячНа Полтавщині зафіксували черговий випадок телефонного шахрайства. Фото – nemalababaklopoty.com

Правоохоронці б’ють на сполох, адже останнім часом у Полтавській області значно почастішали випадки шахрайства із банківськими картками. Так нещодавно жителька Лубен через неуважність позбулася 8 тисяч гривень, повідомили у прес-службі ГУНП у Полтавській області.

– 60-річній жінці зателефонував невідомий чоловік, представився працівником одного з банків та випитав персональні дані. «Банкір» сказав жінці, що необхідно провести певну банківську операцію із кредитною карткою потерпілої, – йдеться у повідомленні. – Для цього їй необхідно було повідомити відомості про себе та назвати пін-код картки, що жінка миттю і зробила в телефонному режимі. А через деякий час їй на мобільний телефон прийшло повідомлення про зняття із її картки грошей в сумі 8 тисяч гривень.

Читайте також: У поліції повідомили про сплеск злочинності в Полтаві

Зараз за фактом крадіжки триває слідство. Але правоохоронці говорять, що шанси повернути гроші у таких випадках не високі.

– Перша складність полягає у тому, що шахрай може телефонувати із будь-якого куточка України, потім картку з телефону просто викидають. Відслідкувати дзвінок тоді стає неможливим, – зазначають у поліції.

Номери карток та пін-коди до них у жодному випадку не можна повідомляти стороннім. Усі банківські операції проводьте особисто і лише у відділеннях банку.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter