У Полтаві лікарі помилково прооперували не ту дитину

Кримінал
Ольга Правденко5 червня 2015 о 14:172162 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві лікарі помилково прооперували не ту дитину
Трьохрічну дівчинку лікарі помилково прооперували.

У Полтаві лікарі прооперували дитині праву нирку замість лівоїФото з сайту polismed.com

Про помилку лікарів повідомила мати дитини. Діагноз дівчинки: рефлекс лівої нирки четвертого ступеня. Медики мали провести уретральну ендоскопічну корекцію міхурово-сечовивідного рефлексу лівої нирки. Натомість помилково здійснили відкрите хірургічне втручання правої нирки.

Слідчим Ленінського райвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 140 Кримінального кодексу України (неналежне виконання професійних обов'язків медичним працівником). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Триває слідство.

За словами Олега Беха, начальника УМВС в Полтавській області одна із версій – лікарі перепутали дітей.

– Замість того, щоб зробити реанімаційне втручання одній дитині, розрізали іншу, зробивши непотрібну операцію. Це колосальна халатність. Сьогодні до нас поступає інформація, що лікарі почали знищувати всі документи, які підтверджують їхню помилку. Лікарі, як можуть загладжують вину перед матір’ю, але факт має місце. Тому я взяв на особистий контроль цю справу і постараюся довести її до суду. Особа лікаря встановлена, – прокоментував Олег Бех.

Дитина знаходиться в реанімації. Її стан здоров’я стабільний.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter