У Полтаві велосипедист-любитель затримав велосипедиста-крадія

Кримінал
Надія Труш24 березня 2015 о 15:231956 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві велосипедист-любитель затримав велосипедиста-крадія
Щоб підзаробити грошей, хлопець вкрав велосипед. Але його майже на гарячому затримав велосипедист. Тож тепер крадію доведеться знову заробляти, але цього разу, щоб сплатити штраф.

У Полтаві велосипедист-любитель затримав велосипедиста-крадіяУ Полтаві велосипедист-любитель затримав велосипедиста-крадія. фото sfw.so

Історія, яка трапилася днями у Полтаві, схожа на сюжет із книжки. Адже подібне у звичайному житті стається, на жаль, рідко. Проте такі випадки здатні повернути віру у небайдужих людей і довести, що легкі гроші завжди закінчуються покаранням.

24-річний чоловік приїхав із Запоріжжя до батьків у одне із сіл Полтавщини. Через деякий час у хлопця, який працював вантажником, закінчилися гроші. Він не вигадав ліпшого способу підзаробити, як податися до обласного центру, щоб там вкрасти щось на продаж, розповів Володимир Пасічко, помічник начальника Київського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області.

– На ринку купив кусачки. Спершу, як пояснював уже після затримання, не мав наміру красти саме велосипед. Та вийшовши із ринку, на вулиці Сінній побачив велосипедиста, який залишив транспорт біля однієї із будівель. Вирішив поцупити його, продати як власний тут же на ринку неподалік і повернутися до батьків уже із грошима, – розповідає Володимир Пасічко. – Кусачками легко пошкодив тросик, яким був прикріплений велосипед.

На вкраденому велосипеді, не ховаючись, гайнув вулицею. Однак задум не справдився. Ні продати, ні покататися на краденому не вийшло – його «вирахував» і затримав випадковий перехожий-велосипедист.

– 18 березня близько 15.10 я без поспіху йшов додому. Це був хоча й прохолодний, але чудовий весняний день. Коли проходив повз один із будинків на вулиці Ватутіна, мене обігнав велосипедист. В поле зору чомусь відразу потрапив тросик, який був явно перекушений і висів на лівій гріпсі, немов змія із відрубаною головою, – розповів полтавець Сергій, який і затримав велокрадія.

Гріпси – це резинові або поролонові ручки на кермо, які входять у стандартний набір будь-якого велосипеда.

У хлопця миттєво промайнула думка, що велосипед крадений, тож крикнув чоловіку, який їхав на ньому, «Стояти!».

– У відповідь отримав нормальну реакцію злодія: він додав газу, на мої вигуки, звичайно ж, не реагував, – розповідає полтавець. – Це лише підтвердило мої підозри, тому я за ним погнався.

Переслідувати довелося пішки. Імовірно, затримати ласого до чужого майна перехожому і не вдалося б, однак зробити це допоміг випадок. Після кількох метрів погоні на пішохідному переході, вистрибуючи на бордюр, велосипедист-крадій упав. З кишені випали кусачки, саме вони красномовно свідчили, що транспорт крадений. Намагання втекти уже без велосипеда і знаряддя крадіжки не вдалися. Наполегливий Сергій все-таки наздогнав його. А перехожі, які зрозуміли, що відбувається, допомогли викликати міліцію.

За незаконне бажання підзаробити крадієві, який до цього не мав проблем із законом, загрожує до 3 років в’язниці, у найгіршому випадку.

– Щодо покарання справа передана до суду, може бути або штраф до 50 неоподаткованих мінімумів (приблизно 850 гривень), або виправні роботи чи позбавлення волі строком до 3-х років, – говорить Володимир Пасічко.

До речі, крадіжка велосипеда – не перший подібний випадок у місті. Лише у Київському районі Полтави за останні три місяці сталося п’ять таких випадків, за словами Володимира Пасічка. Зокрема, три із них сталися у березні, тобто із настанням теплої погоди. Тож правоохоронці вкотре просять власників двоколісних коней не залишати велотранспорт без нагляду.

До теми: У Кременчуці правоохоронці затримали жінку, яка вкрала три гірські велосипеди

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter