Через відсутність світла суд над Кернесом у Полтаві перенесли

Кримінал
Надія Труш14 вересня 2015 о 11:481251 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Через відсутність світла суд над Кернесом у Полтаві перенесли
Розпочалося восьме судове засідання у справі мера Харкова і двох його охоронців.

У Полтаві знову судять КернесаУ Полтаві знову судять Кернеса. Фото poltavske.tv

Нагадаємо, попереднє судове засідання відбулося 7 вересня. А перенесення суду на іншу дату стало доброю традицією. Ще одна традиція – присутність активістів із плакатами та національні стяги.

Суд у Полтаві продовжує розглядати справу мера Харкова Геннадія Кернеса та двох його охоронців, підозрюваних у викраденні активістів Майдану і знущаннях над ними.

Нагадаємо, в березні 2014 проти Геннадія Кернеса було відкрито кримінальне провадження відразу за трьома статтями Кримінального кодексу: незаконне позбавлення волі або викрадення людини, катування і погроза вбивством. За версією слідства, 25 січня 2014 активісти Євромайдану Сергій Ряполов і Олександр Кутянін були викрадені й побиті Кернесом і його охороною.

На судове засідання сьогодні, 14 вересня, приїхав олімпійський чемпіон, нардеп Ельбрус Тедеєв. Ельбрус – заслужений майстер спорту України (1996), президент Асоціації спортивної боротьби України.

У залі суду дуже тісно, пишуть українські ЗМІ. Перед початком засідання активісти, які
зібралися з вимогою справедливого суду під будівлею, заспівали Гімн України.

На попередньому засіданні 7 вересня прокурор подав клопотання про проведення певного порядку судового засідання, а саме – призначати чи не призначати обвинувальний акт до судового розгляду, а вже після цього вирішувати інші клопотання. Суд із цією позицією не погодився. Другим клопотанням прокурора було застосування запобіжних заходів до обвинувачуваних – не залишати межі країни і не здійснювати тиск на потерпілих.

11.56. Засідання розпочалося із суперечки. Суддя Антонов на вимогу адвокатів
Кернеса видалив із зали суду харківського активіста Валентина Бистриченка за виконання державного Гімну України в залі суду. Кернес і його адвокати вважають, що виконання гімну під час засідання є недоречним і суперечить законам України. Після того, як Бистриченко залишив залу суду, музика за вікном стала ще гучнішою. Суддя оголосив перерву в засіданні, передає Полтавське Громадське Телебачення.

12.30. У зв'язку з відключенням електроенергії у всьому мікрорайоні, що сталося
через аварію (за поясненням Полтаваобленерго), засідання у справі Кернеса перенесено на 28 вересня.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter