У прокуратурі розповіли про реформу та гучні кримінальні провадження

Кримінал
Ольга Правденко30 жовтня 2015 о 13:431188 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У прокуратурі розповіли про реформу та гучні кримінальні провадження
Свій перший брифінг для журналістів провів прокурор Полтавської області Сергій Попов.

У прокуратурі розповіли про реформу та гучні кримінальні провадженняФото з сайту прокуратури Полтавської області

Почав з того, що нині прокуратура переживає складні часи, адже наразі триває її реформування та практичне оновлення. Уже з 15 грудня в області ліквідують 31 міжміську та міжрайонну прокуратуру, а натомість створять 5 місцевих прокуратур. Нині вже завершилися конкурси на зайняття посад керівників та прокурорів місцевих прокуратур.

– Про найгучніші кримінальні провадження ви знаєте, ми їх завжди оприлюднюємо, але на одне з них хочу ще раз звернути увагу. Йдеться про тепер уже колишнього начальника ДАІ УМВС області. На одному із останніх судових засідань родич цього обвинуваченого стверджував, що гроші вилучені пд час обшуку в будинику обвинувачення належать не підсудному, а йому. Я хотів би наголосити, що сказане – це позиція сторони захисту, а на нашу думку вона є необґрунтованою і спростовується здобутими під час досудового розслідування доказами. Припускаю, що вказані заяви є намаганням зберегти ці кошти, які при наявності повного обвинувального вироку підлягатимуть повній конфіскації, – розповів Попов.

Цьогоріч в Полтавській області відмічається зростання злочинності на 23,5 %, в тому числі і серед неповнолітніх.

Читайте також: Полтавська прокуратура пред’явила позов Донецькому суду через адмінбудівлю духовної столиці

– У кримінальному провадженні аткивно впроваджується інститут угод. Із понад 4 тисяч обвинувальних актів, понад тисячу напрвалено до суду з угодами про примирення та про визнання винуватості, – говорить Сергій Попов.

Цього року за ініціативною працівників прокуратури переглянуто понад 80 % незаконних вироків та майже 70 % ухвал місцевих судів.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter