За вбивство собаки хлопець з Полтавщини може сісти на 6 місяців

Кримінал
Ольга Матвієнко17 лютого 2015 о 12:581466 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 За вбивство собаки хлопець з Полтавщини може сісти на 6 місяців
23-річний хлопець напідпитку вбив собаку далекої родички.

За вбивство собаки хлопець з Полтавщини може сісти на 6 роківЧоловік убив собаку із особливою жорстокістю. Фото – mvs.gov.ua

У селі Ряське Машівського району правоохоронці затримали 23-річного місцевого жителя, який жорстко вбив сторожового собаку далекої родички. Тварина померла від ран, нанесених господарськими вилами та ударів головою об асфальт.

– Хлопець, будучи у стані алкогольного сп’яніння, заліз у двір далекої родички і вбив собаку. Тіло тварини він прив’язав ланцюгом до вхідних дверей будинку, – розповів Юрій Сулаєв, речник УМВС області.

Слідчим хлопець розповів, що таким чином хотів помститися родичці. Звідки стільки неприязні невідомо, адже односельці давно не спілкувалися.

– Опитавши місцеве населення, слідчі з’ясували – за чоловіком вже неодноразово помічали жорстоке поводження із тваринами та схильність до катування. У ході розслідування ми ініціюємо психіатричну експертизу його дій. Неодноразовий прояв жорстокості до тварин викликає занепокоєння. Сьогодні це тварина, а завтра може бути насилля по відношенню до людей, – зазначив Юрій Сулаєв.

За скоєне затриманого, у разі визнання його вини судом, чекає покарання за Кримінальним кодексом. За жорстоке поводження із тваринами передбачений арешт на строк до шести місяців.

Юрій Сулаєв говорить, що вірогідність того, що чоловіка визнають винним висока. У Полтаві вже були прецеденти, коли за жорстоке поводження із тваринами суд виносив рішення не на користь звинувачених.

– У 2007 році в Полтаві ми затримали двох осіб, які відловлювали на вулицях міста тварин і їх вбивали. Тоді за підтримки прокуратури і громадськості ми довели справу до суду і підозрювані отримали до п’яти місяців арешту, – сказав Сулаєв.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter