Заарештували екс-нардепа із Полтавщини за голосування за «диктаторські закони» 16 січня

Кримінал
Ольга Матвієнко11 березня 2015 о 09:391055 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Заарештували екс-нардепа із Полтавщини за голосування за «диктаторські закони» 16 січня
Сергій Гордієнко отримав підозру від Генеральної прокуратури за підпис під протоколом голосування 16 січня 2014 року.

Заарештували екс-нардепа із Полтавщини за голосування за «диктаторські закони» 16 січняСергій Гордієнко заарештований. Фото – www.vn.cominformua.com

Генеральна прокуратура повідомила про підозру колишньому народному депутату та секретарю лічильної комісії Верховної Ради України. Про це повідомили на сайті Генпрокуратури.

Саме Сергій Гордієнко поставив свій підпис під протоколом лічильної комісії. Цей протокол надав статус офіційного документа прийнятим «диктаторським законам» 16 січня. За даними ГПУ, документ був підписаний незаконно, адже є підтвердження, що голосування було провалене.

– У ході досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом організації та проведення 16 січня 2014 року голосування у Верховній Раді України за законопроекти, спрямовані на перешкоджання проведенню мирних акцій протесту, Генеральною прокуратурою України 26.02.2015 повідомлено про підозру колишньому народному депутату України та секретарю Лічильної комісії Верховної Ради України у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України, – йдеться у повідомленні.

10 березня Печерський районний суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Гордієнко Сергій Володимирович народився 20 березня 1957 року в селі Новий Іржавець Оржицького району Полтавської області. Український політик, народний депутат України шостого скликання, член фракції КПУ (із листопада 2007 року), секретар Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування (із грудня 2007), другий секретар Оржицького Районного комітету КПУ.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter